Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні відкриють продовольчі ринки

Уже завтра в Україні будуть відкриті 872 ринки.

На ринках введуть додаткові елементи контролю.

В Україні з 30 квітня відкриють продовольчі ринки. Про це на брифінгу заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

"Тільки що на засіданні Кабміну було прийнято відповідну постанову, яка буде завтра опублікована в "Урядовому кур'єрі ", після чого діяльність продовольчих ринків в Україні буде відновлена", — заявив голова відомства.

За його словами, це буде зроблено при дотриманні санітарних норм, які були запропоновані головним санітарним лікарем Віктором Ляшком. Також будуть впроваджені додаткові елементи контролю, а саме присутність двох інспекторів Держпродспоживслужби на кожному з об'єктів. Всього в Україні відкриють 872 ринки.

"Уже зараз Мінекономіки проводить нараду з представниками Держпродспоживслужби на місцях, які в режимі реального часу почнуть спілкуватися з керівництвом ринків і органами місцевого самоврядування", — заявив Петрашко.

Міністр зазначив, що вимоги головного санлікаря вже успішно виконуються в супермаркетах. Він пообіцяв, що ринки будуть моніторити в щоденному режимі, і в разі необхідності інформувати органи місцевого самоврядування про дотримання або недотримання епідеміологічних вимог.

KHARKIV Today раніше писав про те, що робота ринків в Україні була заборонена відразу після початку карантину, проте 30 березня міністерство видало постанову, в якій дозволило продовольчим ринкам працювати при певних умовах. Це обов'язково повинні були бути ринки харчових продуктів, відвідувачі повинні дотримуватися дистанції — на 20 квадратних метрах торгової площі не повинно бути більше однієї людини, відстань між покупцями в чергах має бути не менше 1,5 метра. Вже 16 квітня МОЗ рекомендувало закрити ринки, оскільки на них не дотримувалися вищезазначених правил. 27 квітня в Офісі президента повідомили, що криті продовольчі ринки все-таки відкриють, але за умови дотримання жорстких санітарних норм.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.