Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні поки не будуть пускати глядачів на футбольні матчі

Щоб прийняти рішення про допуск уболівальників на футбольні матчі, вирішили простежити за досвідом Польщі, яка відкриє стадіони на наступному тижні.

Щоб прийняти рішення про допуск уболівальників на футбольні матчі, вирішили простежити за досвідом Польщі, яка відкриє стадіони на наступному тижні.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Напевно, я один з тих, хто хоче, щоб відвідування футбольних матчів відновилося якомога швидше, але в той же час ми відстежуємо ситуацію, яка відбувається в країнах Європи. Зокрема, матчі Бундесліги поновилися 16 травня і тривають без глядачів. Серія А повернеться знову-таки 20 червня і без глядачів. Данія вже відновилася з 28 травня, без глядачів. Іспанія — без глядачів. Повернення глядачів відбулося тільки в Польщі, де уболівальникам дозволять з 19 червня прийти, але заповненість чаші стадіону не більше 25%" — розповів він.

Головний санлікар уточнив: в українських глядачів немає можливості дивитися футбольні матчі на стадіоні.

"Зараз ми відстежуємо цю ситуацію, більше орієнтуємося все ж на Польщу і будемо спілкуватися після введення сьогоднішніх пом'якшень з нашими польськими колегами для того, щоб подивитися, як вони дивляться на це пом'якшення, яке вони запускають з 19 червня і будемо відслідковувати ситуацію їх: зростання або стримування кількості випадків коронавірусу і приймати рішення. Рішення буде прийнято, але поки футбольні матчі проводяться в Україні без глядачів", — пояснив Ляшко.

Нагадаємо, матчі української прем'єр-ліги більше 2 місяців не проводили через карантин. Вийти на поле футболістам дозволили 30 травня.          

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.