Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні — перша смерть від коронавірусу

Фото: А. Мариенко
71-річна жінка із Житомирської області померла.

Вранці у жінки почав падати рівень кисню у крові, після чого її підключили до апарату штучного дихання. Деякий час пацієнтка перебувала в стабільному стані.

13 березня померла 71-річна жінка з Житомирської області, яку 12 березня госпіталізували з підтвердженим коронавірусом COVID-19. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

За годину до повідомлення про смерть, на офіційному сайті МОЗ повідомили, що у пацієнтки діагностували пневмонію. Вранці почав падати рівень кисню в крові, і лікарі прийняли рішення підключити її до апарату штучного дихання. В Радомишль направили інфекціоніста, анестезіолога і пульмонолога, але прибути на місце вони не встигли.

"Померла жінка перебувала в групі ризику. Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусів COVID-19 з летальними наслідками", — відзначили в МОЗ.

Зараз родичі, з якими проживала і контактувала жінка, перебувають під наглядом лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайский грипп подбирается к Украине. Как не заболеть?

У МОЗ пояснили: в зоні найменшого ризику знаходяться люди у віці від 10 до 39 років, показник захворюваності коронавірусом яких дорівнює 0,2%. Для людей від 40 до 49 років цей показник становить 0,3%, від 50 до 59 — 1,3%, від 60 до 69 — 3,4%. Вірогідність захворіти новим китайським вірусом у людей від 70 до 79 років становить 7,8%. В зоні найбільшого ризику залишаються люди у віці 80 років і старше — 13,5%.

Як писав KHARKIV Today, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу COVID-19 у чоловіка з Чернівців, який подорожував з дружиною по Італії. Його стан медики оцінюють як задовільний. У четвер, 12 березня, повідомили ще про два зареєстровані випадки. Вірус підхопили 71-річна жінка з Житомирської області і чоловік з Чернівецької області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.