Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні деяким пенсіонерам будуть доплачувати по 500 гривень

Фото: telegraf.com.ua
Пенсіонери старше 80 років будуть додатково отримувати 500 гривень, деяким виплатять одноразову допомогу в розмірі 1000 гривень.

Кабмін планує виплачувати щомісячну і разову доплату пенсіонерам з квітня, а з травня збільшити розмір мінімальної пенсії. Рішення — за Верховною Радою України.

Пенсіонери старше 80 років будуть щомісяця отримуватимуть 500 гривень доплати до пенсії, частині пенсіонерів нададуть одноразову допомогу в розмірі 1000 гривень. Відповідну постанову "Питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році" прийняли 1 квітня на засіданні Кабінету міністрів України.

"Ініціативи вимагають внести зміни до бюджету, який ми зараз допрацьовуємо разом з нардепами. Пенсіонери та малозахищені особи в першу чергу потребують допомоги. Тому очікуємо на наступному тижні підтримки бюджету Верховною Радою, щоб почати виплату разової допомоги вже в квітні", — заявив прем'єр- міністр України Денис Шмигаль.

Згідно з документом, щомісяця 500 гривень отримуватимуть пенсіонери старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9 205 гривень. Також для цієї вікової категорії зі стажем 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків) встановлять мінімальну пенсію в розмірі 2 600 гривень.

Іншим особам, які мають тривалий трудовий стаж (жінки — 30 років, чоловіки — 35), встановлять мінімальну пенсію в розмірі 2 100 гривень.

Одноразову виплату в розмірі 1 000 гривень деякі категорії населення отримають вже в квітні. На неї претендують пенсіонери, розмір пенсії яких з урахуванням всіх надбавок не перевищує 5 000 гривень, одержувачі держсоцдопомоги, люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю (сюди не входять ті, хто додатково отримує допомогу в зв'язку з втратою годувальника), одержувачі держсоцдопомоги, які не мають права на пенсію, одержувачі тимчасової держсоцдопомоги непрацюючій особі, яка досягла пенсійного віку, але не отримала права на пенсію.

Крім того, Кабмін обіцяє індексацію пенсій на 11% з 1 травня, середній розмір надбавки становитиме 260 гривень. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, рішення про внесення змін до бюджету тепер повинна прийняти Верховна Рада України.

Як писав KHARKIV Today, наприкінці 2019 року Володимир Зеленський пообіцяв підняти пенсії із

січня на 400-1000 гривень для українців старше 80 років, однак цього не сталося.

Відзначимо, з 1 січня 2020 року мінімальна пенсія становить 1638 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.