Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні 16 підтверджених випадків коронавірусу

Фото: А. Марієнко
За минулу добу в Україні два нових підтверджених випадки китайського коронавірусу.

Нові випадки коронавірусу виявили у жителів Донецької і Київської областей.

Всього в Україні — 16 підтверджених випадків недуги, серед них два летальних. Про це увечері 18 березня повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

10 хворих у Чернівецькій області, один підтверджений діагноз у Житомирській, два випадки в Київській області, один — в Донецькій області і ще два в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків на карантині. Що подивитися, почитати і вивчити вдома

Всього Центр громадського здоров'я досліджував понад 640 зразків, серед тих, у кого підозрювали коронавірус і встановлених контактних людей.

У МОЗ нагадують, що більшість хворих людей переносять коронавірус як звичайну ГРВІ. За даними ВООЗ, летальність в світі коливається на рівні 3,4%.

Щоб захистити себе від коронавірусу, в МОЗ просять уникати контакту з людьми із симптомами ГРВІ, не торкатися обличчя, термічно обробляти продукти, а коли з'являються перші симптоми ГРВІ, негайно звертатися до свого сімейного лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двом харківським нардепам рекомендували самоізолюватись після контакту з Шаховим

Як писав KHARKIV Today, 17 березня в Україні було 14 підтверждених випадків коронавірусу, померла 33-річна жінка. За день до цього — 16 березня в Україні було сім підтверджених випадків коронавірусуа. Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня — померла 71-річна жінка із Житомирської області.

Нагадаємо, 3 березня в Україні зафіксували  перший випадок коронавірусу COVID-19 у чоловіка з Чернівців, який подорожував з дружиною по Італії.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.