Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Ізюмі — перший випадок коронавірусу

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Коронавірус виявили у 84-річного чоловіка.

Чоловік знаходиться в місцевій лікарні в стабільному стані, проте сьогодні його переведуть в харківську лікарню. Контактних осіб встановлюють.

В Ізюмі (Харківська область) підтвердили коронавірус у 84-річного чоловіка. Це — перший випадок COVID-19 в Ізюмському районі. Про це повідомив Ізюмський міський голова Валерій Марченко.

"Маємо перші лабораторні підтвердження випадку захворювання коронавірусною інфекцією. Це — 84-річний громадянин, який зареєстрований в місті Ізюм. Але постійно, останні п'ять років, проживає в Балаклійському районі", — сказав Марченко.

Чоловіка доставили до Ізюмської центральної міської лікарні Піщанської Божої Матері з діагнозом бронхіт. Під час госпіталізації йому зробили експрес-тест на коронавірус, результат виявився негативним. Однак аналіз з Харківського обласного лабораторного центру підтвердив наявність коронавірусу. Сьогодні чоловіка переведуть до харківської лікарні.

"Хворий знаходиться в стабільному стані в інфекційному відділенні нашої лікарні з дотриманням встановлених санітарних норм і отримує відповідне лікування. Паралельно проводиться робота по виявленню всіх контактних осіб. Сьогодні його повинні переправити до Харківської міської лікарні, — зазначив Марченко. — Маючи перший підтверджений випадок, я все одно впевнений, що ми успішно проходимо карантинні заходи в громаді. Сьогодні у нас немає жодного підтвердженого діагнозу на COVID-19 серед тих, хто безпосередньо проживає в громаді".

Як писав KHARKIV Today, станом на ранок 23 квітня в Харківській області лабораторно підтверджено 101 випадок коронавірусу. Нові випадки виявлені у жителів Харкова, Валківського, Дергачівського, Зміївського, Балаклійського та Харківського районів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.