Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Україна отримала перший транш від МВФ

Голова Нацбанку України підтвердив отримання першої частини грошей.

У Нацбанку кажуть, що перший транш від МВФ піде на боротьбу з коронавірусом і забезпечення макрофінансової стабільності.

12 червня Україна отримала перший транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі 2,1 мільярда доларів. Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій.

"Чи знали ви, що гроші надходять не безпосередньо від МВФ, а від країн-членів Фонду? Відучора кошти надходили частинами в доларах, євро, ієнах, фунтах і юанях ؅— валютах, які входять в SDR (прим. ؅— спеціальні права запозичення ). Зараз процес завершений, ؅— написав у своєму Twitter Смолій. ؅— Засоби допоможуть державі з подоланням коронавірусу і забезпеченням макрофінансової стабільності. Одночасно отриманий перший транш разом з надходженням пов'язаної фінансової допомоги від ЄС вже збільшив міжнародні резерви до 28,7 мільярда доларів".

Як писав KHARKIV Today, 9 червня рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила нову програму Stand-by для України на 18 місяців в розмірі 5 мільярдів доларів. Всі кошти підуть до держбюджету.

З укладенням меморандуму з МВФ Україна продовжить проводити реформи, покращувати інвестиційний клімат, зможе виплачувати борг і збільшить золотовалютні резерви.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.