Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У "Слузі Народу" називають єдино можливого кандидата на голову Харківської обласної ради

Перша сесія Харківської обласної ради відбудеться 11 грудня.

Фракція та народні депутати від Харківської області підтримують призначення головою облради Тетяни Єгорової-Луценко.

Таке рішення харківський осередок партії прийняв на засіданні, яке відбулося 21 листопада. Перша заступниця голови Харківської ОДА Єгорова-Луценко стала єдиним кандидатом від партії Зеленського. Цей варіант обговорювався і був затверджений в Офісі президента. За даними нашого джерела, кандидатуру під час голосування обіцяв підтримати "Блок Кернеса — "Успішний Харків".

Але в кінці минулого тижня перший віце-мер Ігор Терехов вирішив порушити домовленості. Мабуть, через неможливість поставити на наступний термін голову обласної ради Сергія Чернова, Терехов через свого бізнес-партнера і друга міністра МВС Ігоря Котвицького лобіює в Офісі президента призначення іншого "слугу народу", Артура Товмасяна, голову Харківської РДА та ставленика Арсена Авакова .

За словами нашого джерела в партії "СН", це рішення неможливе, тому що фракція за підтримки народних депутатів затвердила іншого кандидата, прізвище Товмасяна навіть не обговорювали і не ставили на голосування. Переглядати своє рішення партія не планує.

Нагадаємо, перша сесія Харківської обласної ради VIII скликання відбудеться в п'ятницю, 11 грудня. За день до цього, 9 грудня, пройде перша сесія депутатів Харківської міської ради VIII скликання. Ні в міській, ні в обласній раді у партії мера Геннадія Кернеса немає монобільшості — їм доведеться створювати ситуативні союзи під кожне голосування. За відсутності Геннадія Кернеса це стає надзвичайно складно: навіть всередині промерської партії немає єдності стосовно першого віце-мера Ігоря Терехова. Більше того, голосування за президію Харківської обласної ради — таємне, а значить проконтролювати, як проголосував кожен з депутатів неможливо.

Геннадій Кернес продовжує лікуватися в німецькій клініці "Шаріте". Раніше родичі обіцяли, що він повернеться до інавгурації на першій сесії, однак тепер звучить інша дата — 28-29 грудня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.