Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У сім'ї харківських шимпанзе поповнення

Фото: Фельдман экопарк
Одного малюка назвали Миколою, вибрати ім'я другому просять харків'ян.

Шимпанзе з'явилися на світ з різницею в місяць.

Всього в екопарку мешкає вже 11 шимпанзе. Нові члени великої родини народилися 19 грудня і 19 січня. Про це повідомили в Фельдман Екопарк.

"Обидва малюка — хлопчики, їх мами Джуді і Чіта, а на батьківство можуть претендувати Міккі і Бонік. Шимпанзе — тварини соціальні, живуть зграєю з вираженою ієрархією. У нас сформувалася група з трьох самок (Чіта, Джуді і Чічі) і двох самців, з яких один, Міккі — лідер і альфа-самець. Відповідно він має право на 100% жіночої уваги. Однак, і Бонік часу не втрачав даремно — був помічений в романтичних стосунках з Чітою. Незадовго перед пологами вагітних самок пересадили до окремого вольєру. Там вони живуть і зараз разом зі своїми дітками. І у Джуді, і у Чіти ці хлопчаки — первістки, тому турбувалися, як вони себе проявлять. Іноді після пологів самки шимпанзе відмовляються від догляду за малюками. На щастя, наші виявилися дбайливими матусями — годують і доглядають за дитинчатами самостійно" — розповіла завідуюча сектором "Примати" в екопарку Ольга Прокопова.

Фото: Фельдман экопарк
Фото: Фельдман Екопарк

Співробітники назвали Миколою шимпанзе, який народився в день святого Миколая. Як назвати другого, пропонують вирішити харків'янам. Свої варіанти в коментарях до новини просять залишати в соцмережах екопарку. Харків'яни запропонували назвати другого малюка Толею, Єпіфаном, Яшею Микитою, Морозко, Кексом, Бені, Олівером і Тошею.

Коли малюки підростуть, вони, найімовірніше, відправляться до інших зоопарків або переїдуть до нових локацій національної мережі екопарків України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лев на "роботі" в супермаркеті. Хто і чому мучить тварин?

Раніше потомство в екопарку приносили шимпанзе Джетта і Рома, в 2017 році у них народився Джером, а в 2018 — Ляля.

Восени 2019 року там народився перший в Україні орангутанг. Харків'яни назвали його Мессі — на честь знаменитого футболіста.

Нагадаємо, раніше співробітники екопарку зверталися до харків'ян з проханням придумати ім'я "гавкаючому" оленяткові.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.