Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У січні в Харківській області подорожчає газ

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
газ, цена на газ, Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Кубометр газу коштуватиме 9,9 гривні.

Газ подорожчає в Харківській області на 12%.

У січні 2021 року ціна на газ для жителів Харкова і області складе 9,9 гривні за кубометр. Про це повідомили в компанії "Харківгаз Збут".

Відзначимо, в грудні газ коштував 8,84 гривні. Як пояснили в "Харківгаз Збуті", цінові зміни пов'язані з подорожчанням газу на європейських біржах. Якщо в Харківській області ціну підняли на 12%, то в Європі на 26%.

"В Європі протягом останнього місяця спостерігалася тенденція до подорожчання газу, але завдяки укладеним контрактам з європейськими постачальниками "Харківгаз Збут" "підвищив вартість газу тільки на 12%, тоді як на європейському хабі TTF з 25 листопада по 24 грудня ціна виросла на 25,7% , а на хабі NCG — на 26,8%", — сказано в повідомленні.

Також наголошується, що сьогодні немає можливості купувати український газ за ринковими цінами, а продаж державними компаніями "відбувається непрозоро".

Як писав KHARKIV Today, лікарням і школам Харківської області погрожують відключити газ 1 січня.

У Харківській області реорганізували райони, але досі об'єкти бюджетної та соціальної сфери новостворених районів не уклали договори на постачу газу в наступному році. Тому газопостачання споживачам будуть змушені відключити.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.