Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У МОЗ назвали ситуацію з проведенням тестів на коронавірус в Харківській області проблемною

Лабораторії не встигають обробляти зразки біоматеріалів.

У Міністерстві охорони здоров'я кажуть, що вчасно тести на COVID-19 проводять в дванадцяти регіонах. Проблемними залишаються, крім Харківської області, Донецька, Одеська, Дніпропетровська і місто Київ.

У Харківській області залишається проблема із затримкою проведення аналізу на виявлення коронавірусу. Біоматеріали з лабораторій, які не встигають проводити тест, везуть до інших областей. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Ми розуміємо, які у нас існують проблеми, ми розуміємо, яка кількість тестувань, де виникають проблеми. Наприклад, на вчорашній ранок в дванадцяти регіонах у нас не існувало ніяких проблем (я маю на увазі щодо терміну проведення тестів). У нас залишаються проблемними такі регіони, як Харківська область, Донецька область, Одеська, місто Київ — виникають певні проблеми, в Дніпропетровській області. Але ми відразу реагуємо на цю проблематику, веземо тести до іншої області, іншої лабораторії, поки налагоджуємо цей процес", — сказав Степанов.

Нагадаємо, 7 жовтня міністр охорони здоров'я Максим Степанов також говорив про напружену ситуацію з проведенням тестів на коронавірус в Харківській області. Однак як повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі, це було один раз. В кінці вересня не вистачало витратних матеріалів, тому біоматеріал відправляли до лабораторій Києва, Дніпра і Кропивницького.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.