Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У МОН розповіли, що можна в школах під час карантину

Иллюстративное фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Приймати всі рішення — про форму навчання, оцінювання учнів і тривалість уроків можуть керівники шкіл.

В регіонах "жовтої" та "помаранчевої" зон діти можуть вчитися за змішаною формою навчання, їм можуть не ставити позначки за 12-бальною системою, а оцінювати знання з деяких предметів як "зараховано" або "не зараховано".

Міністерство освіти і науки України пояснило, як в школах можна організовувати освітній процес під час карантину.

Якщо регіон віднесений до "жовтої" або "помаранчевої" зони, керівники шкіл можуть використовувати змішану форму навчання і технології дистанційного навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області педагог вдарила ученицю підручником по голові

Крім того, їм дозволяється змінювати режим роботи або коригувати його (тривалість уроків) при змішаній формі навчання. Це вирішується на педагогічній раді. При цьому потрібно враховувати, що уроки не можуть перевищувати 35 хвилин (для 1 року навчання), 40 хвилин (для 2-4 років навчання), 45 хвилин (5-12 років навчання).

Під час карантину тематичне, семестрове або річне оцінювання з фізкультури, праці, образотворчого і музичного мистецтва, основ здоров'я допускається не за 12-бальною шкалою, а — "зараховано" / "не зараховано". Для такого способу оцінювання потрібно, щоб понад 50% уроків проводилися в дистанційному форматі.

У Міністерстві освіти і науки підкреслили, що в школах повинні надавати можливість знаходиться співробітникам в захисних щитках або прозорих пластикових захисних масках без використання одноразових або тканинних захисних масок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно робити школярам ПЛР-тест після проходження самоізоляції

Також в "помаранчевих" зонах дозволяється в класах з більш ніж 28 учнями або маленькою площею класного приміщення ділити їх на групи при вивченні всіх предметів.

У МОН заспокоїли школи: перевірок фінансової або іншої діяльності під час коронавірусу не буде.

Як писав KHARKIV Today, Харків знаходиться в "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки. Великобурлуцький район виключили з "червоної" зони.

Станом на 17 вересня в Харківській області перебували на карантині через коронавірус два класи Роганської гімназії (Харківський район) в складі 38 учнів, три класи Малоданилівського ліцею (Дергачівський район) — 53 учні і один клас Чугуївської школи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.