Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У МОН розповіли, діти з яких регіонів сядуть за парти 1 вересня

При вирішенні будуть враховувати рівень коронавірусної небезпеки.

Області України отримають рівні коронавірусної небезпеки —  зелений, жовтий, помаранчевий і червоний. Тільки останній передбачає заборону на відвідування навчальних закладів. 

1 вересня в школу дозволять піти дітям з областей зеленої, жовтої і помаранчевої зони. Про це заявила заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій в ефірі "Україна 24".

"В залежності від рівня епідемічної ситуації, територія України буде розділена на певні рівні: зелений, жовтий, помаранчевий і червоний. Рішення про віднесення тієї чи іншої території до певного рівня приймає Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Якщо ваша територія потрапить до зеленого, жовтого або помаранчевого рівня, ви можете бути впевнені, що діти 1 вересня сядуть за шкільні парти. Тільки в червоному рівні є заборона відвідування установ освіти", — сказала Мандзій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти хочуть до школи: в Харкові мітингували проти онлайн-навчання

Вона додала: епідеміологічна ситуація може змінюватися і відносити регіон до іншого рівня. Відповідно при переході від червоного рівня до помаранчевого, жовтого і зеленого дозволять дітям відвідувати установи освіти.

Як писав KHARKIV Today, 22 липня на засіданні Кабінету міністрів України вирішили продовжити адаптивний карантин до 31 серпня. Він буде працювати за новими правилами. Планується ввести чотири рівні небезпеки — зелений, жовтий, помаранчевий і червоний.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, якщо п'ять днів поспіль в окремих містах і районах області будуть перевищені показники, необхідні для послаблення карантину, то їх віднесуть до жовтої, помаранчевої або червоної зони. Якщо критерії в нормі — до зеленої. Для переходу до іншої зони необхідно три дні не виходити за межі встановлених Міністерством охорони здоров'я критеріїв.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.