Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У місті Харківської області призупинили підключення опалення

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Підключена тільки одна котельня.

Одна котельня опалює половину мікрорайону — двадцять будинків, школу та дитячий садок.

3 листопада ввечері в місті Первомайський (Харківська область) включили в роботу одну котельню. Сьогодні, 4 листопада, мав продовжитися процес підключення опалення, однак цього не сталося. Про це повідомив KHARKIV Today перший заступник Первомайського міського голови Антон Орєхов.

"Ситуація досить непередбачувана. Одну котельню ми вчора запустили. Вона опалює близько половини мікрорайону. Це — близько 20 будинків, дві школи та один дитсадок. Решта поки під питанням. Все знову впирається в якісь домовленості з "Харківгазом". Всі можливі відповіді ми вже дали їм з цього приводу. Завтра нарада з керівництвом департаменту житлово-комунального господарства і керівництвом "Харківгазу". Будемо обговорювати, які ще повинні бути домовленості, щоб люди отримали тепло в місті", — пояснив Орєхов.

Відзначимо, в Первомайському раніше опалення включили в лікарні, проте вона опалюється від твердопаливної котельні, а не газової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10% будинків в Харківській області залишаються без тепла

За словами першого заступника Первомайського міського голови, крім 3,4 мільйона гривень заборгованості, які оплатили раніше, більше борг не погашали. "Харківгазу" надали графік погашення заборгованості, там на умови пішли, однак сьогодні підключення опалення призупинили.

"Крім того, що вже оплатили, більше нічого не оплачували. Це були, як нам здавалося, нормальні робочі домовленості на вчора. Сьогодні чомусь вони далі не працюють. Крім того, що ми оплатили, надали графік погашення заборгованості і певні домовленості в цьому напрямку", — сказав Орєхов.

Нагадаємо, незважаючи на те, що Первомайський не віднесено до "червоної" зони епідемічної небезпеки, в місті вирішили відправити з понеділка, 2 листопада, учнів 1-11 класів на дистанційне навчання. Причина — не тільки швидке поширення коронавірусної інфекції, але і затримка опалювального сезону. Як тільки опалення включать, діти знову підуть до школи.

"Не змінилася ситуація. Школа на дистанційному навчанні. Це буде основною умовою: діти навчатимуться в звичному режимі, коли з'явиться опалення в школах", — зазначив Орєхов.

Як писав KHARKIV Today, в Первомайському досі не стартував опалювальний сезон через мільйонні борги за газ.

У Первомайському борг перед "Харківгазом" за розподіл газу становить шість мільйонів гривень. З них 3,4 мільйона гривень вже погасили. З кожним наступним місяцем борг буде збільшуватись на 1,1 мільйона гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.