Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У міськраді пояснили, чому тимчасово закрили Харківську лікарню №13

Лікарню закрили на прийом хворих для лікування. Після епідзаходів її обіцяють відкрити.

Лікарня тимчасово закрита на прийом для лікування. Здорових пацієнтів виписують, а тих, хто ще хворіє, приймають в Обласній інфекційній лікарні.

Харківську міську клінічну лікарню №13 закрили на прийом для лікування, щоб привести в порядок і знову приймати пацієнтів. Про це повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. Сьогодні одного пацієнта відправили до інфекційної лікарні, інші закінчать тут лікування.

"Одна людина померла після надходження, другу людину ми знову переводимо до інфекційної лікарні, і повертаємо в умови реанімаційної допомоги. Але їх доставили в стані коронавірусу. У нас знову є контактні медичні співробітники, нам треба привести лікарню в такий стан, щоб знову можна було приймати хворих. Закривають (повністю — Ред.) — це коли переводять в лікарню, а є поняття на прийом для лікування. Тобто люди, які проліковані, йдуть додому. А ті, кому потрібне лікування, залишаються до виписки. Позитивні з діагнозами, якщо треба, підуть на лікування, якщо ні — на самоізоляцію. Це професійні дії, які не супроводжуються панікою. Ми повинні провести, щоб працювати в умовах карантину", — пояснила Горбунова-Рубан.

Лікарня № 13 є опорною, але не повинна приймати хворих з позитивним діагнозом, кажуть чиновники. Сюди після "перерви" прийматимуть людей, у яких буде два негативних тести на коронавірус.

Щоб не закривати лікарню, сюди можна було б скерувати лікарів з інших лікарень. Цей варіант, кажуть в мерії, розглядали, але потім передумали.

"Ми не можемо сюди відправити медиків для підстраховки, бо вони не є співробітниками цієї лікарні і їм не зможуть доплатити надбавку 300%. У цьому є певні труднощі. Ми хотіли перевести лікарів і залишити працювати, я навіть підписав наказ, але ми, відряджаючи туди лікарів, не зможемо їм за розпорядженнями виплачувати надбавку. Чому і вирішили призупинити ... ", — сказав директор департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрій Сороколат.

За його словами, після вихідних хворих після лікування в інфекційній лікарні зможуть приймати на території 17-ї лікарні, в спеціально підготовленому корпусі.

"Ми готувалися і на території 17-ї лікарні встигли зробити швидкий ремонт в окремій будівлі, де раніше була дитяча травма, сьогодні готуються і палати інтенсивної терапії — 20 ліжок і 40 ліжок для тих, хто одужує. Буде вона готова завтра, за вихідні повністю буде готова. Затримка тільки з киснем, бочку ми вже оплатили 8-кубову, вона цілодобово забезпечуватиме всі точки кисню. Всю роботу зробили, чекаємо підключення кисню і зможемо почати переводити. Але ми можемо на себе брати пацієнтів з негативними ПЛР-дослідженнями . Якщо два негативних дослідження ... ", — сказав Сороколат.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.