Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську лікарню №13 відкривають для прийому пацієнтів

13 больница
Стаціонар відновить роботу через 25 днів після закриття на "миття".

Стаціонар відновить роботу через 25 днів після закриття на "миття".

10 червня стаціонарне відділення Харківської міської клінічної лікарні №13 відкриють для прийому пацієнтів. Про це повідомила KHARKIV Today заступник харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, всі лікарі, які хворіли на коронавірус, одужали і готові до роботи. Однак їх кількість не називають.

"Завтра відкриємо, ми вже прийняли рішення. Ми після миття відкриваємо. Все в порядку, все на місці. Я не буду вам називати кількість лікарів. Це неправильно. Всі одужали — всі, хто був у контакті, — в робочому стані. Хтось перехворів, хтось не перехворів, хтось одужав з тих, хто перехворів, всі сьогодні в робочому стані. Все зробили як годиться, ми дотрималися всіх термінів", — сказала Горбунова-Рубан.

Головлікар 13-ї лікарні Алла Бобейко теж не стала говорити про медиків та критерії, які впливали на готовність до відкриття стаціонару.

"Ми готові до прийому пацієнтів. За показниками — я не аналізую, я відповідаю за лікувальний заклад. Коли ми готові, я говорю, готові, коли ми не могли працювати, я говорила це. Зараз готові приймати пацієнтів", — зазначила Бобейко.

Тепер перехворілих коронавірусом пацієнтів, у яких залишилися хронічні захворювання, будуть доліковувати в трьох лікарнях. Крім 13-ї, це — Харківська міська клінічна багатопрофільна лікарня №17 та №25. Також сюди відноситься Харківський міський клінічний пологовий будинок №2 імені Гельферіха, який може приймати на доліковування породіль.

"Ми не приймаємо гостре інфекційне захворювання — коронавірус, ми приймаємо з інфекційної лікарні хворих з позитивним аналізом ПЛР (першим) на доліковування — тих, у кого якісь залишилися хронічні прояви. Сьогодні 17-а лікарня з такими людьми працює, там 54 людини, п'ять чоловік з серцево-судинними захворюваннями. З неврології 6 осіб взяла 25-а лікарня після інфекційної на доліковування. ПЛР у них всі в порядку, негативні, а хронічні захворювання потрібно ще підлікувати", — пояснила Горбунова-Рубан.

Як писав KHARKIV Today, Харківську лікарню № 13 тимчасово закрили  14 травня, щоб привести в порядок і знову приймати пацієнтів. Зараження великої кількості лікарів тут сталося через те, що з інфекційної привозили пацієнтів в пульмонологічне відділення з негативним тестом на коронавірус, але пізніше діагноз підтверджувався.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.