Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У мерії Харкова пообіцяли захистити пішоходів

Фото: Харьковский горсовет
На острівцях безпеки в Харкові обіцяють встановити дорожні стовпи.

Протитаранні болларди (дорожні стовпи) планують встановити в зоні пішохідних переходів і на острівцях безпеки в Харкові.

За словами секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова, в місті пам'ятають гучні дорожньо-транспортні пригоди на вулиці Сумській, проспектах Науки і Гагаріна і хочуть убезпечити пішоходів. Про це повідомили в Харківській міськраді.

"Це будуть такі острівці безпеки, на яких навіть при аварійній ситуації машина не зможе збити людину. Я дуже ретельно вивчав це питання. Тому ми розробили зразки, обговорили характеристики і будемо їх застосовувати", — розповів Ігор Терехов.

На сайті Харківської міськради зазначено, що посилений конструкція боллардів не дозволяє автомобілю заїжджати на пішохідну зону. При зіткненні з ним автомобіль пошкоджується, але залишається в межах проїжджої частини. Щоб підвищити безпеку водіїв і привернути їхню увагу, дорожні стовпи планують оснастити світловідбиваючими елементами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На проєкт віадука з бюджету Харкова витратять 59 мільйонів гривень

Як писав KHARKIV Today, 16 січня в Харкові під колесами авто загинула жінка, яка стояла на острівці безпеки. Вулицею Південнопроектною (з боку вулиці Південної в напрямку проспекту Гагаріна рухалася Mazda, в цей час в неї в'їхала КІА, автомобіль рухався на червоний сигнал світлофора по проспекту Гагаріна. Від удару КІА відкинуло на острівець безпеки, де в цей час стояла 50-річна жінка, вона загинула на місці. Пізніше з'ясувалося, що водій KIA був у нетверезому стані. Водіїв суд відправив під цілодобовий домашній арешт, прокуратура оскаржить це рішення в апеляції.

За два місяці до цього іноземець за кермом Volkswagen збив чотирьох пішоходів (один з них дитина), які стояли на острівці безпеки на проспекті Науки в Харкові. Трьох постраждалих — чоловіка, хлопчика і жінку госпіталізували. Остання — в комі, хлопчик пережив багатогодинну операцію. Водій авто знаходиться під вартою

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові розширюватимуть дорогу до центру міста

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталася аварія за участю Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. Автомобіль Зайцевої після зіткнення вилетів на тротуар, де стояли люди. Шестеро людей загинули, ще шестеро отримали травми. Обидва учасники ДТП відбувають покарання, для Зайцевої термін закінчиться 18 жовтня 2027 року, для Дронова — 8 листопада того ж року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.