Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У лісництві, яке підпорядковується лісгоспу Сиси, вирубали дерев на 4 мільйони гривень

Майстер лісу сім місяців не помічав незаконну вирубку дубів.

У Володимирському лісництві, яке входить до складу Гутянського лісгоспу, вирубали 444 дуба.

27-річного майстра Володимирського лісництва (Гутянський лісгосп) підозрюють у службовій недбалості, яка коштувала держбюджету понад 4 мільйони гривень. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

Слідчі встановили, що майстер лісу не простежив за дорученою йому ділянкою і не помітив, що із серпня 2019 року по лютий 2020 року невідомі вирубали 444 дуба у Володимирському лісництві (відноситься до Гутянського лісгоспу) без лісорубних квитків.

Майстру лісництва повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від двох до п'яти років ув'язнення і штраф від 4 200 гривень до 12 750 гривень.

Нагадаємо, до 24 січня 2020 року "чорний" лісник Віктор Сиса, про якого знає навіть президент Володимир Зеленський, займав посаду директора Гутянського лісгоспу. Розпорядження про його звільнення підписав голова Держагентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

Крім того, 17 січня суддя Московського райсуду Харкова відсторонив Сису з посади директора Гутянського лісгоспу. Сиса пообіцяв оскаржити вирок і назвав вручену йому підозру "політичним замовленням".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.