Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У липні українці більше платитимуть за газ

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Ціна на газ складе 2 гривні і 30 копійок.

Спожитий в липні газ обійдеться українцям на 7% дорожче, ніж в червні

У липні ціна на природний газ для населення і виробників тепла зросла на 16 копійок і склала 2,30 гривні, — повідомили в національній акціонерній компанії "Нафтогаз України".

"Ціни на головних європейських газових хабах в останню декаду червня і на початку липня почали рости, досягнувши максимальних значень з середини травня", — пояснили в "Нафтогазі".

При цьому, стримуючим фактором для українських цін стали значні запаси газу в українських сховищах. Станом на липень в підземних сховищах газу накопичено понад 21 мільярд кубічних метрів газу, що на 42% більше, ніж в минулому році. В "Нафтогазі" кажуть, що підвищення ціни — невелике, і прогнозують зниження ціни в опалювальному сезоні.

"Ціна все ще рекордно низька в порівнянні з попередніми періодами і ми вже сьогодні можемо припустити, що в другому півріччі, в розпал опалювального сезону, вартість газу все одно буде нижча, ніж в 2019 році. За попередніми розрахунками — на 20, а то і на 30%", — відзначили в компанії.

Як писав KHARKIV Today,  харків'яни будуть більше платити за комуналку."Харківводоканал" підняв тарифи з січня наступного року, вже з 1 липня подорожчав газ, а з 1 жовтня подорожчає електрика. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.