Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У лікарні для пацієнтів із коронавірусом у Харківській області вирушила перевірка

Фото: А. Мариенко
Всього в області визначено 17 лікарень для пацієнтів із коронавірусом, стан яких буде погіршуватися.

Комісія вирішить, чи зможуть 240 українських лікарень, які 30 березня визначили для госпіталізації пацієнтів із коронавирусною інфекцією у важкому стані, надавати необхідну допомогу.

Сьогодні, 5 квітня, комісія із представників Міністерства охорони здоров'я України, Національної служби здоров'я і Державної служби з надзвичайних ситуацій вирушила по областям України, щоб переглянути правильність визначення закладів для хворих коронавірусом і дати поради щодо їх облаштування та сортування пацієнтів. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я і головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу.

"Із учорашнього дня у нас в штабі були розглянуті питання готовності закладів охорони здоров'я до зустрічі з COVID-19, особливо закладів першої хвилі, яких ми затвердили зараз 240. На штабі було сформовано чотири групи, в які входять представники Міністерства охорони здоров'я, Національної служби здоров'я , а також Державної служби з надзвичайних ситуацій. І з сьогоднішнього дня ці групи поїхали по областям, щоб переглянути правильність визначення закладів, які надаватимуть медичну допомогу хворим із коронавірусною хворобою, а також надати практичні рекомендації з облаштування закладів, а також правильності запуску санітарного сортування ", — сказав Ляшко.

Головний санлікар України закликав наслідувати приклад Броварської центральної районної лікарні (Київська область), де сортують відвідувачів наступним чином: при вході в заклад міряють температуру, потім пацієнти розходяться по "коридорах" для хворих з температурою і інших пацієнтів без наявності температури (наприклад, травмами) . Лікарі утворюють окремий коридор.

"Тиждень тому ми розгорнули наметові містечка біля інфекційних лікарень, але в даному випадку в Броварах це розгорнуто при вході на територію лікарні. Сортуються всі з підозрою на COVID-19, відходять в одну сторону, а всі інші, щоб потрапити в певні відділення лікарні, проходять температурний скринінг, дезінфекційну обробку і надалі рухаються певними коридорах, щоб не перетиналися потоки хворих із температурою, хворих з травмами, а також лікарі йдуть в окремому напрямку, — пояснив Ляшко. — Це створює певні незручності на першому етапі, коли налагоджується робота, але це вимушені заходи, які дозволять запобігти поширенню коронавірусної хвороби і запобігти занесенню вірусу в установи охорони здоров'я, де ще не перебувають хворі з підозрою на коронавірусну хворобу чи коронавирусною хворобою".

Як писав KHARKIV Today, для госпіталізації хворих коронавірусом в Харківській області виділено 17 лікарень.

У цей список увійшли три лікарні на території міста — Харківський міський клінічний пологовий будинок №2 імені Гельферіха, Міська клінічна багатопрофільна лікарня №17, Міська клінічна лікарня №13. В області список включає 14 лікарень: чотири обласних — Харківська обласна дитяча інфекційна лікарня, Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення, Обласна дитяча клінічна лікарня, Обласна клінічна інфекційна лікарня (всі знаходяться територіально в Харкові) і десять районних —- Чугуївська, Красноградська, Первомайська, Валківська, Вовчанська, Зміївська, Балаклійська, Богодухівська лікарні, Лозівське і Куп'янське територіальні медоб'єднання.

Нагадаємо, 29 березня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко  заявив, що українські лікарні будуть госпіталізувати тільки тих людей з підтвердженим коронавірусом, у кого захворювання протікає в середній і важкій формі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.