Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У "ХПІ" борються з коронавірусом за допомогою туману

ФОТО: ХПИ
Вчені навчилися робити туман з дезінфікуючої рідини

Свій спосіб боротьби з коронавірусів придумали вчені Інституту енергетики, електроніки та електромеханіки "ХПІ".

Для цього вони використовують аерозольний генератор. Технологія дозволяє розпорошувати рідину для санітарної обробки по всьому периметру території у вигляді туману. Для дезінфекції вже використовували 100 літрів антисептичний засіб і обробили частина території університету.

"Досвід розвинених країн світу показує, що ефективна дезінфекція забезпечується в разі, коли антисептичний засіб розпорошується у вигляді туману і заповнює всі щілини, а рідина осідає на поверхні навіть у важкодоступних місцях. Наша технологія дозволяє економити час і засіб під час знезараження території. Пристрій може розпорошувати у вигляді туману більше 600 літрів дезінфектора на годину, і таким чином, обробити за цей час більше 3000 кв.м ", — розповіли в прес-службі НТУ" ХПІ ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятикласниця з Харківської області шиє по 50-100 масок в день і роздає їх даром

Спочатку цей генератор винайшли для військових цілей, щоб маскувати військову техніку. Але коли традиційні методи дезінфекції виявилися не дуже ефективними, згадали про пристрій. За словами вчених "ХПІ", звичайний полив дезінфекторами призводить до значних перевитрат води, оскільки вона скочується з поверхні. Обробка ручними засобами розпилення — займає багато часу. Так що в "ХПІ" вирішили, що найкраще обробляти територію спеціальним туманом з аерозольного генератора.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.