Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові звільнилася суддя, яка призначила умовний термін учасникам захоплення ХОДА

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Вікторія Чередник пропрацювала суддею 17 років.

Вища рада правосуддя відправила у відставку суддю Київського районного суду Вікторію Чередник.

Служителька Феміди подала заяву про звільнення у відставку, її розглянула і прийняла Вища рада правосуддя. Про це 20 серпня повідомили на сайті "Судова влада України".

У розкладі Київського районного суду на 21 серпня значаться провадження, які слухає Вікторія Чередник.

Згідно з її декларацією за минулий рік, суддя володіє квартирою в Харкові і будинком в Бабаях, у чоловіка є будинок в Циркунах. Вікторія Чередник їздить на Mitsubishi Outlander 2008 року випуску, а її чоловік — на "ВАЗ" 210934-20 2008 року випуску.

За 2019 рік суддя Київського районного суду заробила майже 595 тисяч гривень і отримала понад 10 тисяч гривень соцвиплат при народженні дитини. Заощаджень готівкою або на банківських рахунках суддя не вказала.

За інформацією "Чесно", Чередник працює суддею з 2003 року, в 2008 році суддю було обрано безстроково. Станом на кінець 2015 року син Вікторії Чередник — Євген Чередник працював архіваріусом в Київському районному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області пішов у відставку суддя, який прославився норковою мантією

Нагадаємо, в березні 2017 року Вікторія Чередник засудила чотирьох учасників штурму Харківської ОДА в квітні 2014 року до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, при цьому врахувала цивільні позови про стягнення майнової шкоди.

Суддя визнала трьох харків'ян і одного жителя Дніпропетровської області винними в тому, що вони увірвалися на перший поверх будівлі ХОДА, де кидали каміння, світло-шумові гранати, вибухові пакети та стріляли з травматичної зброї в бік правоохоронців. В результаті таких дій заступник командира — начальник штабу батальйону міліції особливого призначення ГУМВС України в Харківській області отримав забиту рану обличчя, старший психолог відділення психологічного забезпечення ВКГ Харківського національного університету внутрішніх справ — забиту рану підборіддя, оперуповноважений Червонозаводського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській — закриту черепно -мозкову травму, курсант Академії внутрішніх військ МВС України — множинні садна обличчя, кінцівок, контузію ока, посттравматичний отит, опіки, закритий перелом променевої кістки, закриту травму грудної клітини.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.