Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові засудили на 10 років загарбника "Укрпошти"

Володимир Безух захопив заручників напередодні Нового 2018 року.

Захисник Безуха збирається оскаржити рішення суду.

Тривалий процес у справі Володимира Безуха завершився. Харків'янина, який 30 грудня 2017 року з вибухівкою захопив відділення "Укрпошти" і взяв заручників, засудили до 10 років позбавлення волі. Про це KHARKIV Today повідомила адвокатка Безуха Олена Найдьонова.

Вирок винесли судді Київського районного суду. Йому дали 10 років з можливих 15. Розгляд тривав 2,5 роки. Сторона захисту наполягала на неосудності свого клієнта. Про те, що у Володимира Безуха є проблеми з психічним здоров'ям, говорила і його мати, яка приходила на судові засідання. Однак психіатрична експертиза визнала Безуха підсудним.

"Ми, звичайно, не згодні з вироком. Я поки що не бачила його текст, але можу сказати, що протягом місяця ми подамо апеляційну скаргу", — говорить адвокат.

Під час захоплення "Укрпошти" 30 грудня 2017 року не постраждав ніхто, крім самого Безуха. У приміщенні пошти тоді було 11 чоловік, в тому числі двоє дітей. Через шість годин після захоплення бійці спецпідрозділів взяли штурмом відділення, а одна із заручниць вдарила загарбника по голові стільцем. Тоді всіх звільнили.

Володимир Безух так і не зміг пояснити, навіщо він захопив заручників.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.