Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові вночі працював бар, де погано миють посуд і не міряють температуру

Фото: Харьковский горсовет
Крім бару в центрі міста, минулої ночі приймали відвідувачів в клубі біля станції метро "23 Серпня" і піцерії на Салтівці.

У Харкові пройшов рейд по дотриманню карантину в громадських закладах.

В ніч з 16 на 17 липня перевіряючі відвідали 8 закладів. Спочатку вони пішли до бару на площі Павлівській, заклад працював після 23:00, чого не можна робити в період карантину. У барі було одноразове меню, а в туалеті закладу — паперові рушники і рідке мило, проте дотримувалися не всіх карантинних правил. Про це повідомили на сайті Харківської міськради.

"Порушень чимало: недотримання маскового режиму відвідувачами і персоналом, немає інформації про обов'язкову дезінфекцію рук, немає також наклейок на підлозі для дотримання дистанції між людьми. Також не проводиться температурний скринінг, погано працює вентиляція, багаторазовий посуд не миється належним чином", — розповіла заступник начальника ГУ Держспоживслужби в Харківській області Ірина Зубкова.

Адміністратору бару перевіряючі вручили довідку, поліція склала протокол. За недотримання правил карантину заклад має заплатити штраф, усунути порушення та повідомити про це. Повторно бар перевірять через два-три дні. Суд може закрити заклад, якщо порушення не усунуть.

Фото: Харьковский горсовет
Фото: Харківська міськрада

"Наше завдання — створити умови, щоб не було масового скупчення людей. Коли карантин був більш суворим, рівень захворюваності був нижчим. Кожен житель повинен дотримуватись обмежувальних заходів, інакше ми не зможемо завершити карантин, не зможемо почати вчасно навчальний рік", — пояснила заступник начальника ГУ Держспоживслужби в Харківській області.

Також перевіряючі відвідали кілька великих ресторанів по вулиці Сумській і на Олексіївці, вони були закриті. Неподалік станції метро "23 Серпня" працював нічний клуб, їх туди не пустили — зачинили двері, в інциденті будуть розбиратися поліцейські.

   

Фото: Харьковский горсовет
Фото: Харківська міськрада

О 3:00 ночі біля одного з торгово-розважальних центрів на Салтівці працювала піцерія. Її керівник відмовився представитися і сказав, що там працюють на винос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кожному третьому кафе і ресторані Харківської області порушують правила карантину

За словами перевіряючих, в Харкові є кафе і бари, де дотримуються всіх карантинних правил, але цей рейд не останній.

"Деякі суб'єкти господарювання відповідально ставляться до вимог законодавства та рішень міської влади, а інші, незважаючи на заборону, працюють в нічний час, не дотримуються вимог головного санітарного лікаря. Після відвідування кафе, барів, клубів і ресторанів, де часто порушуються правила санітарії, людина може легко захворіти коронавірусом. Ми спільно з поліцією будемо і далі проводити такі рейди", — підкреслила Ірина Зубкова.

Нагадаємо, раніше KHARKIV Today відправився в 12 закладів після 22:00, відвідувачів там приймали до пізньої ночі.  

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.