Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові відкриють стіну пам'яті загиблим на Донбасі

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
За словами настоятеля храму Іоанна Богослова — отця Віктора Маринчака, відкриття стіни заплановано на кінець вересня — початок жовтня.

На дошці будуть викарбувані імена 271 жителя Харкова і області, які загинули на війні.

На території храму Іоанна Богослова готують до відкриття стіну пам'яті жителям Харківської області, які загинули під час військових дій на Донбасі. Про це KHARKIV Today в четвер, 10 вересня, повідомив настоятель храму отець Віктор Маринчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ім'я загиблого нацгвардійця з Харківської області присвоїли бригаді Нацгвардії

За його словами, ідея створення такої меморіальної дошки належить керівнику громадської організації "Всеукраїнське об'єднання рідних зниклих без вести і загиблих захисників України" Марині Поляковій.

"Була ідея про створення такого меморіального місця в Харкові, де можна було б зібратися, помолитися, згадати тих, хто загинув. Оскільки я свого часу часто бував на зустрічах з сім'ями загиблих, то ці питання обговорювалися разом зі мною. І якось виникла думка про те, що було б непогано облаштувати це поруч з храмом. І вирішили це питання відразу. Для нас велика честь, щоб поруч з храмом був куточок, пов'язаний з тими, хто загинув на війні. це було півтора роки тому", — зазначив Маринчак.

Після цього священнослужитель спільно з волонтерами оглядали місця біля храму, де можна було б встановити стіну пам'яті. Вони вибрали ескізний проєкт і кілька місяців тому знайшлися люди, які були готові  втілити його в життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'яни пікетували російське консульство

"Зараз роботи на завершальному етапі. Дошку вже встановлюють, а її відкриття має відбутися або в кінці вересня, або на початку жовтня. Ми хотіли б відкрити її за участю митрополита Єпіфанія (предстоятель Православної церкви України — ред.)", — розповів Маринчак.

Об'єкт встановлять на зовнішній стіні храму. Він буде представляти собою композицію, в центрі якої буде зображений тризуб в терновому вінку. Праворуч і ліворуч від нього до стін прикріплять плити з іменами жителів Харківської області, які загинули під час військових дій на Донбасі. Внизу встановлять подіум для покладання квітів та лампадок.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в Харкові відкрили два пам'ятники Героям АТО.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.