Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові шукають нових охоронців у сад Шевченка

Зима в Харькове. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Охорона скверів і парків в Харкові обійдеться в 14 мільйонів гривень.

Зараз сквери і парки охороняє "Антирейдер ГО "Ветеран". За останні півроку співробітників фірми як мінімум тричі помічали в незаконних діях стосовно відвідувачів саду Шевченка.

Комунальне підприємство "Харківзеленбуд" оголосило новий тендер на охорону саду Шевченка, скверу "Стрілка", Саржиного яру, зеленої зони на бульварі Юр'єва і парку імені Квітки-Основ'яненка. Про це стало відомо з системи державних закупівель ProZorro, передає Харківський антикорупційний центр.

Вони уточнили, вартість охорони всіх цих об'єктів складе орієнтовно 13 мільйонів 800 тисяч гривень. Аукціон має відбутися 12 березня.

"Кількість послуг, які повинна надати охоронна фірма — 313 971 людино-година охорони. Охоронні послуги планується, що будуть надавати до кінця 2021 року. Орієнтовно 1 людино-година охорони парку буде коштувати 44 гривні", — пояснили у ХАЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків витратить 24 мільйони гривень на покупку квітів

Відповідно до тендерної документації, охоронна фірма повинна забезпечити десять постів охорони в Саржиному яру, 17 постів охорони в саду Шевченка, вісім постів охорони в зеленій зоні на бульварі Юр'єва, два пости охорони в сквері "Стрілка" і чотири пости охорони в парку імені Квітки-Основ'яненка .

"Зараз ці об'єкти охороняє одіозна фірма "Антирейдер ГО "Ветеран", яка постійно потрапляє в неприємні ситуації з побиттям відвідувачів саду Шевченка", — нагадали у ХАЦ.

За їхньою інформацією, чинний договір на охорону парків і скверів (Саржин яр, сад Шевченка, зелена зона на бульварі Юр'єва, сквер "Стрілка"), "Харківзеленбуд" і "Антирейдер ГО "Ветеран" уклали 4 травня 2020 року. Вартість договору, після зменшення обсягів закупівлі, становить 8 мільйонів 900 тисяч гривень. Обсяг надання послуг — 216 444 людино-годин. Вартість 1 людино-години —41 гривня 16 копійок.

"Договір завершувався 31 грудня 2020 року. Після чого "Харківзеленбуд" і "Антирейдер ГО "Ветеран" підписали додаткову угоду про продовження договору з охорони скверів і парків міста на 42 930 людино-годин. Вартість додаткового договору склала 1 мільйон 770 тисяч гривень. Договір продовжили до 31 березня 2021 року. Термін надання охоронних послуг — до 17 лютого 2021 року", — розповіли антикорупційники.

Вони додали, в кінці 2019 року і на початку 2020 року, "Антирейдер ГО "Ветеран" також охороняла парки і сквери міста, за що отримала ще 4 мільйони 770 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охорона проти народу. Від кого "Антирейдер" оберігає парки Харкова?

Нагадаємо, секретар Харківської міськради в кінці січня говорив, що найближчими днями в Харкові пройде новий тендер на надання послуг охорони та патрулювання. КП "Харківзеленбуд" укладе договір з переможцем торгів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.