Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові розслідують справу про зникнення п'яти тисяч бюлетенів

Про зникнення бюлетенів при транспортуванні з міської виборчої комісії повідомив представник однієї з партій.

 поліції не виключають технічну помилку.

У вівторок, 20 жовтня, представник однієї з політичних партій повідомив до поліції про зникнення п'яти тисяч виборчих бюлетенів на шляху з Харківської міської виборчої комісії до окружних виборчих комісій. Про це KHARKIV Today розповів начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області Валерій Сокуренко.

"Ми відкрили кримінальне провадження і в його рамках ми з'ясуємо, куди вони зникли. Тому що зараз нічого говорити я не можу. Є заява від одного з керівників осередку політичної партії про те, що це сталося. Про те, що вони порахували і не збігається кількість бюлетенів, які виїхали з міської виборчої комісії і надійшли в результаті до окружних виборчих комісій двох районів Харкова", — пояснив начальник обласної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові зіпсували агітаційні білборди

Сокуренко відзначив, що, за словами заявника, члени окружної виборчої комісії одного району недоотримали близько двох тисяч бюлетенів, другого — близько трьох тисяч. Про які конкретно райони йдеться — таємниця слідства.

У відділі комунікації поліції області повідомили, що кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більш ніж один раз, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

"У рамках розслідування ми розберемося, що сталося — помилка це чи якийсь технічний збій ... Не можу поки що давати оцінку, тому що це трапилося дві години тому", — резюмував Сокуренко.

KHARKIV Today раніше писав про те, міський виборчком закінчує видавати два види бюлетенів районним комісіям Харкова

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.