Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові пройде другий автопробіг проти "Коксохіму"

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Організатори очікують, що в акції візьмуть участь близько 100 автомобілістів.

Заходи проти викидів "коксового заводу" планують проводити щосуботи.

16 січня в Харкові відбудеться автопробіг "Поверніть нам чисте повітря". Організатори запрошують бажаючих приєднатися до заходу. Про це KHARKIV Today повідомив автор петиції президенту про заборону роботи "Коксохіму" Олександр Константинов.

"Ми дійшли висновку, що для того, щоб якомога більша кількість харків'ян дізналася про цю проблему, існування групи, яка організовано намагається протистояти забрудненню повітря в Харкові, потрібно проводити такі заходи щосуботи. Будемо охоплювати різні напрямки", — пояснив він.

"Минулої суботи харків'яни виходили на мітинг під стіни "Коксохіму". Зараз планують організувати автопробіг, восени вже був схожий досвід, але цього разу маршрут буде змінений. Учасники автопробігу поїдуть до Нових будинків, жителі яких також страждають від викидів "Коксохіму".

"Ми збори проводимо біля Держпрому з боку університету Каразіна, проводимо там мітинг, стартуємо проспектом Науки, доїжджаємо до Новгородської, повертаємо в сторону нової дороги, виїжджаємо на Сумську, проїжджаємо її всю, зупиняємося на площі Конституції, там робимо виступ і рухаємося далі проспектами Гагаріна, Льва Ландау, доїжджаємо до Комунального ринку на проспект Героїв Сталінграда, далі  до Московського проспекту і звідти повертаємося до центру на Павлівську площу і на сквер "Стрілка", там проводимо останній мітинг", — розповів Олександр Константинов.

На заході очікують майже 100 автомобілістів.

"На першому автопробігу було  50 учасників, з'явилася нова молодь, більше людей про це знає. Знову-таки, були у нас свої питання з приводу політичності, відмовилися повністю від політичної символіки партійної, виходимо тільки під державними прапорами і "антикоксохімівськими" гаслами. Припускаємо, що буде не менше 50, як минулого разу, а то і до 100 машин", — уточнив автор петиції президенту про заборону роботи "Коксохіму".

Заходи проти "Коксохіму" хочуть проводити щосуботи, автопробіги планують чергувати з пікетами.

"Є розуміння того, що людям потрібно між собою спілкуватися, потрібно постійно висвітлювати цю проблему, залучати нових людей в Telegram-канали, групи в Facebook. Будемо максимально докладати зусиль, щоб проводити пікет, потім пробіг або два пробіги, пікет. Розраховуємо в суботу з 10 до 12 зробити це на регулярній основі, поки не припиниться ситуація з "коксовим заводом", — повідомив він. 

Автопробіг "Поверніть нам чисте повітря" стартує о 10:00 в суботу 16 січня від будівлі Держпрому.

Нагадаємо, 6 січня підприємство подало апеляцію на рішення Харківського окружного адміністративного суду. "Коксохіму" тимчасово заборонили проводити кокс і кам'яновугільну смолу, поки підприємство не отримало відповідного дозволу на викиди. Однак це рішення суду не вступило в силу, оскільки у "Коксохіму" був місяць, щоб його оскаржити, і підприємство скористалося цією можливістю.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.