Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові прискориться отримання результату тестів на коронавірус

Харківський лабораторний центр може ставити діагноз коронавірус, не чекаючи підтвердження із Києва.

Харківський лабораторний центр може ставити діагноз коронавірус, не чекаючи підтвердження із Києва. 

7 квітня Харківський лабцентр отримав верифікацію і тепер самостійно може тестувати на коронавірус. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

"Із сьогоднішнього дня наш Харківський лабораторний центр верифікований. Вже ми самостійно можемо проводити тестування і швидше отримувати результат. Тому що багато журналістів запитують, як так може бути — сім, вісім днів ми чекаємо одну підозру якусь, а насправді необхідно було пройти той шлях, щоб ми сьогодні вже могли почати самостійно проводити ці дослідження", — сказав Кучер.

За словами директора Харківського лабцентру Любові Махоти, тепер результати тестування будуть отримувати в день здачі тесту, дослідження займає 5-6 годин.

"Уже ми починаємо сьогодні працювати оперативно і не направляємо до Києва. Ми вчасно направляли, але ви ж розумієте, що вся Україна — скільки регіонів і всі направляли на підтвердження тести", — пояснила Махота.

Нагадаємо, в Харківській області п'ять підтверджених випадків коронавірусу і 40 підозр, включаючи непідтверджені діагнози тих, хто помер.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.