Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові пікетували обленерго через зайві кіловати в платіжках

Участники акции считают, что "Харьковоблэнерго" берет деньги за неиспользованное электричество. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today
За словами учасників акції, зайві кіловати в платіжках приписують уже кілька років.

В "Харківобленерго" вважають, що люди зібралися на акцію безпідставно.

У понеділок, 20 липня, під будівлею АТ "Харківобленерго" на вулиці Плеханівській, 126/2 відбулася акція, учасники якої виступили проти зайвих кіловатів в платіжках. У заході, який розпочався о 14:00 і тривав трохи більше години, взяли участь близько ста осіб. Більшість з них — молоді люди студентського віку, які представлялися абітурієнтами.

Учасники акції тримали плакати з написами "Корупція в обленерго", "Скільки можна терпіти свавілля обленерго?", "Хочу твої гроші! Твоє обленерго" і так далі. Також вони вигукували "Ганьба!".

"Свавілля. Незрозуміло, звідки беруться кіловати. Багато разів дзвонили, але ніякої інформації не надають. У мене на дачі ніхто не жив два роки, рубильник був вимкнений. Незрозуміло звідки прийшов рахунок на 500 кіловат. Невідомо, що робити", — сказав учасник акції Олександр.

участники
Деякі учасники акції лише недавно досягли повноліття. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today

Схожа ситуація сталася в іншої учасниці акції, Наталії. За її словами, обленерго "накручує" кіловати в платіжках вже три роки.

"Я передаю по Вайберу свідчення. Останній раз я передала 170 кіловат, мені порахували 230. І так три роки поспіль, весь час я їм винна. Сюди я один раз прийшла в минулому році, стояла чотири години в черзі до начальника по Московському району і він сказав, що зможе зняти тільки сто з гаком гривень, решта ви платите. Я не заплатила і ті ж борги тривають досі", — повідомила учасниця акції Наталія.

До протестувальників вийшов директор "Харківобленерго" по розподілу електроенергії Денис Кононець. За його словами, якщо споживачі дійсно передають показання лічильників, то ніяких зайвих нарахувань бути не може.

"Обов'язок кожного споживача на кінець місяця передавати свої показання лічильників. Тим, хто не передав, нарахування проводиться за середнім за аналогічний період минулого року, або береться останній місяць, коли були фактично зняті показання. Навіть якщо людина отримала рахунок і він не збігається з фактичними показниками, вона може звернутися будь-яким способом комунікації до нашого підприємства — ми зробимо перерахунок", — повідомив він.

кононец
До пікетувальників вийшов директор "Харківобленерго" за розподілом електроенергії Денис Кононець. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today

У відповідь на претензії деяких протестуючих у зв'язку з високими тарифами на електроенергію та їх підвищенням Кононець заявив, що цим займається Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Також він зазначив, що акція може носити політичний характер.

"Ми не бачимо приводів для проведення таких акцій. Всі звернення до нас відпрацьовуються в робочому порядку, ми вирішуємо всі питання. Не знаю загадувати, кому це вигідно, можливо — вибори скоро, хтось тренується в передвиборчих технологіях", — зазначив він.

Поговорити з організаторами акції не вдалося — за словами одного з учасників, який був з мегафоном і озвучував вимоги присутніх, люди прийшли самі, без допомоги організаторів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.