Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові хворих з коронавірусом лікуватимуть ще і психотерапевти

У залізничних лікарнях поки сформовані вісім бригад для лікування пацієнтів з коронавірусом.

Залізничні лікарні ділять на зони, щоб уникнути перетину пацієнтів.

У двох залізничних лікарнях Харкова при лікуванні пацієнтів з коронавірусом братимуть участь психотерапевти. Про це повідомили в прес-службі акціонерного товариства "Укрзалізниця".

"У двох лікарнях сформовані медичні бригади для надання допомоги хворим коронавирусною інфекцією. Відзначимо, що до цих груп для надання психологічної допомоги пацієнтам увійшли і психотерапевти", — сказано в повідомленні.

Як повідомив генеральний директор Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №1 Віктор Лещенко, зараз лікарню ділять на зони, щоб пацієнти з коронавірусом не перетиналися з іншими пацієнтами. Раніше лікарня лікувала пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головам обладміністрацій доручили найближчим часом забезпечити лікарні киснем

"Зараз ми в оперативному режимі перепрофілювали лікарню, тому що наш медзаклад спеціалізується на серцево-судинних захворюваннях. Лікарня "зонується", щоб пацієнти не перетиналися між собою. Також завершуємо підготовку по створенню зон на трьох поверхах, де зараз є можливість кисневої підтримки хворих. Інші зони — на черзі з підготовки", — пояснив Лещенко.

Він додав: ніхто з лікарів не відмовився працювати з пацієнтами, які хворіють коронавірусом. Коли залізничні лікарні в Харкові почнуть працювати з COVID-19, поки невідомо. За словами директора Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України Вікторії Мілютіної, поки ці лікарні укладають договори. Для перепрофілювання під інфекційне відділення потрібен час.

"Зараз йде укладення контракту з цими медичними закладами. Я зазначу, що керівництво профільної філії відповідально поставилося до завдання з боку держави. Ми разом вирішуємо всі нагальні питання. Але потрібно розуміти, що перепрофілювання лікарні, яка спеціалізується на серцево-судинних захворюваннях, під інфекційне відділення вимагає часу. Я можу запевнити, що ми робимо важливі і оперативні кроки. Мета — вже найближчим часом залучити відомчі лікарні "Укрзалізниці" для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 ", — сказала Мілютіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Червона" зона для Харкова — можна ходити на концерти і в кіно

В "Укрзалізниці" зазначили, що Харківська обласна державна адміністрація передала залізничним лікарням Харкова сорок компресорів.

Нагадаємо, 24 жовтня, в суботу, залізничним лікарням передали дев'ять апаратів штучної вентиляції легенів. Тоді гендиректор лікарні №1 Віктор Лещенко повідомив, що всього сформували вісім бригад для пацієнтів з коронавірусом, на той момент не вистачало терапевтів.

Як писав KHARKIV Today, в залізничних лікарнях Харкова обіцяли розгорнути 600 ліжок. Відкрити лікарні хотіли в кінці минулого тижня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.