Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківську область ввозили міндобрива з РФ без сплати мита

До бюджету України не заплатили сотні мільйонів гривень.

Під час обшуків виявили тисячу тонн російських добрив.

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм несплати мита на сотні мільйонів гривень постачальниками мінеральних добрив з Росії. Офіси знаходилися в 13 областях, в тому числі Харківській. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Слідчі встановили, що постачальники з Росії з 2014 до 2018 року через українських дистриб'юторів ввозили міндобрива, порушуючи митні правила. Крім того, в травні 2018 року було прийнято рішення Радою нацбезпеки і оборони України про "санкційні списки", куди увійшли також російські виробники міндобрив.

"Комерсанти в документах змінювали код класифікації товару, щоб продукція не потрапляла під дію антидемпінгових мит, встановлених Мінекономіки. Тому постачання мінеральних добрив здійснювали за найменшою митною ставкою", — пояснили в СБУ.

Удобрения из России. Фото: СБУ
Добрива з Росії. Фото: СБУ

Під час обшуків в офісах в Харківській, Хмельницькій, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Житомирській, Кіровоградській, Полтавській, Волинській, Івано-Франківській, Вінницькій, Київській, Черкаській областях та Києві знайшли майже тисячу тонн російських мінеральних добрив, бухгалтерську документацію, податкову звітність, митні декларації та комп'ютери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  СБУ затримала в Харківській області контрабандиста військових товарів до Росії

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.