Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області закінчуються "бебі-бокси", їх планують замінити грошима

У Харкові ще залишилися "пакунки малюка" з усім необхідним для новонародженого в перші дні життя, в області їх вже немає.

В кінці червня Антимонопольний комітет скасував процедуру закупівлі "пакунків малюка", замість них в Мінсоцполітики хочуть виплачувати батькам новонароджених компенсацію.

На даний момент в Харківській області залишилося 228 "бебі-боксів". Про це KHARKIV Today повідомив директор департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага.

"З початку 2020 року одержали 6165, передано в пологові будинки 6148, залишок 228 одиниць. 17 передані в управління соцзахисту для мам, які народжували не в пологових будинках", — пояснив він.

За інформацією Шпараги, в області "пакунків малюка" вже немає, а в Харкові ще залишаються. Поки механізму виплат компенсації немає, після народження дитини ті батьки, які не отримали допомогу у вигляді всього необхідного для новонародженого, повинні звернутися до управління соцзахисту населення для отримання компенсації. Зараз в нашому регіоні написали такі заяви вже 106 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська область — в лідерах за кількістю зареєстрованих шлюбів

Нагадаємо, з початку року закуповувала "бебі-бокси" держустанова "Професійні закупівлі", 30 червня Антимонопольний комітет розглянув скарги учасників закупівлі і скасував її. У Мінсоцполітики розробили проект урядового рішення, який передбачає виплату грошової компенсації вартості "пакунка малюка" (в межах 5 тисяч гривень) на дітей, які народилися в 2020 році і не отримали їх.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.