Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області вбили лося і зняли з нього шкуру. Можливо, у нас їх більше немає

Спочатку люди подумали, що лося збив автомобіль, але як пізніше встановили зоозахисники, — він був застрелений.

В Ізюмському районі Харківської області вбили, можливо, останнього лося в регіоні. З нього зняли шкуру.

У ніч на четвер, 16 вересня, на трасі в Ізюмському районі Харківської області був знайдений мертвий лось. Про це KHARKIV Today повідомила оператор гарячої лінії "порятунку тварин" Олена Головко.

"Нам надійшов виклик про те, що було ДТП з твариною, що вона там знаходиться десь в лісі, недалеко від дороги. Коли людина, яка нам повідомила, її побачила, тварина була живою, але пораненою", — розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людина з браконьєрським минулим очолила заповідний фонд", — співробітник нацпарку "Гомільшанські ліси"

Повідомлення зоозахисникам про поранену тварину надійшло 15 вересня о 20:40. До півночі доби рятувальники прибули на місце і почали пошуки. На вході до лісу вони виявили кров і сліди машини, імовірно позашляховика. На деревах поруч також були плями крові.

Трохи пізніше зоозахисники знайшли шкуру лося. Де туша — невідомо.

"Коли ми прибули на місце, знайшли те, що знайшли. Ймовірно, тварина поранена не була, бо не було слідів ДТП на дорозі. Лось — це тварина досить велика, і були б сліди якісь від ДТП, машина постраждала б або щось таке. Але нічого не знайшли. Тому зробили висновок, що тварина була поранена внаслідок браконьєрських дій, що її підстрелили і потім  відстежили і вбили", — зазначила Олена Головко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лося залишать в Червоній книзі України

Зоозахисниця не виключає, що лося вбили, щоб "з'їсти".

Що стосується чисельності цих тварин в Харківській області, то тут приводів для оптимізму майже не залишилося.

"Наші дівчатка зв'язувалися з фахівцями, які сказали, що всього в Харківській області було два лося. І на даний момент, можливо, не залишилося вже жодного", — розповіла Олена.

Представники "порятунку тварин" проконсультувалися з юристами. Ті порадили їм викликати на місце загибелі лося співробітників поліції, слідчо-оперативну групу і писати заяву з приводу вбивства тварини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії військовий літак збив лося

Самих браконьєрів ніхто не бачив.

До поліції з приводу інциденту, що стався, зверталися. Як повідомила заступник начальника відділу комунікації ГУ НП в Харківській області Оксана Калмикова, напередодні о 20:16 до поліції надійшло повідомлення від громадян про те, що недалеко від села Кам'янка Ізюмського району на дорозі лежить лось з перебитими кінцівками.

"Після прибуття на місце подій збитої тварини поліцейські не знайшли. Наряд поліції здійснив патрулювання автодороги Київ — Харків — Довжанський з 640 до 647 км, але ніяких ознак ДТП на трасі вони не знайшли", — зазначила Калмикова.

KHARKIV Today раніше писав про те, що під Харковом скажений кіт покусав господаря

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.