Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області пройшло перше засідання територіальних виборчих комісій

Фото: KHARKIV Today / Сергей Козлов
Члени ТВК прийняли присягу і почнуть приймати подання від партій на територіальні комісії в районах міст, селах і селищах.

Для проведення місцевих виборів в Харківській області створили 25 територіальних виборчих комісій.

10 серпня ТВК затвердили в Центральній виборчій комісії, а перше засідання вони повинні були провести не пізніше ніж на другий день з дати створення.

На першому засіданні комісії члени ТВК прийняли присягу і погодили графік роботи. Про це KHARKIV Today розповів координатор громадянської мережі "ОПОРА" в Харківській області Микола Зінченко.

"Зараз вони повинні почати приймати документи, подання від партій на територіальні комісії нижчого рівня, тобто це районні в місті, якщо в Харківську міську, або сільські та селищні, якщо по районах області. Потім комісії будуть "нарізати" округи", — пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сформовано територіальні виборчі комісії в Харківській області — хто увійшов

Наглядачі "ОПОРИ" були присутні на засіданні двох ТВК — харківської обласної та міської. 

Харківську обласну виборчу комісію очолила Валерія Копоруліна від партії "Слуга народу". Її заступником стала Інна Нурмагомедова від "Європейської Солідарності", секретар комісії — Владислав Токарев від "Голосу".

За інформацією спостерігачів, на першому засіданні були присутні 12 з 18 членів ТВК, включаючи всіх представників керівного складу. Кворум для проведення засідання був і члени ТВК прийняли присягу.

Були відсутні члени комісії від партій: "Молодіжна партія України" (Євгенія Власовець), "Громада і закон" (Василь Лесюк), "Єдина країна" (Дмитро Рудяченко), "Партія українського народу" (Марина Малишева), "Зелена планета" (Софія Савченко) і "Опозиційна платформа — За Життя" Євген Пархоменко.

За інформацією спостерігачів "ОПОРИ", засідання пройшло без конфліктів. Приміщення не обладнане для людей з інвалідністю, інформаційної таблички на вході поки немає, проте стенд для оприлюднення офіційних матеріалів є.

Режим роботи комісії затверджений з 9:00 до 18:00, перерва з 13:00 до 14:00.

Харківську міську виборчу комісію очолила Ольга Мозгова від партії "Голос". Її заступником стала Ганна Теплова від "Батьківщини", секретарем — Ніна Салтикова від "Слуги народу".

Спостерігачі відзначили, на засіданні були присутні 15 з 18 членів комісії. Ніхто не відмовився від прийняття присяги, кворум був. Ті три людини, яких не було, не вийшли на зв'язок. Це Катерина Григова від "Віче", Наталія Малятко від "Всеукраїнського об'єднання "Громадський контроль" і Владислав Носов від "Національно-демократичного об'єднання "Україна". Повідомлялось, що приміщення ТВК не підготовлено для відвідування людей з обмеженими можливостями та інших маломобільних груп людей.

Затверджено графік роботи: з понеділка по п'ятницю — з 9:00 до 18:00, в суботу — з 10:00 до 13:00

.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.