Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області мера звинувачують у зриві сесії міської ради

Фото: Wikimapia
На думку деяких депутатів Чугуївської міськради, сесія не відбулася, оскільки мер не змогла домовитися з фракціями про ключові посади.

До міської ради викликали поліцію.

Першу сесію Чугуївської міської ради VIII скликання, яка була запланована на п'ятницю, 4 грудня, не змогли провести. Про це KHARKIV Today повідомив обраний депутат Дмитро Дробот, який поки ще не вступив на посаду.

За його словами, 3 грудня відбулася погоджувальна зустріч представників фракцій разом з мером Чугуєва Галиною Мінаєвою, де вона заявила про неможливість провести сесію вчасно.

"Вона пояснювала це тим, що не підписаний закон №3651 (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів —ред.), який сьогодні фактично був підписаний президентом. На моє запитання, в чому проблема, якщо інші міськради почали проводити — в тому числі була сесія у Валках, де я був присутній, вона сказала, що ми не можемо, тому що цей закон не підписаний. Також стала просити нас про те, щоб ми не з'явилися на сесію, тим самим зірвавши кворум", — зазначив Дробот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК опублікувала імена мерів всіх міст в Харківській області

4 грудня, за словами Дробота, до міськради прийшли максимум 10 чоловік. Коли туди прийшов він сам, працівники міськради вийшли із сесійної зали і закрили її.

"Фактично, щоб показати, що сесії не буде. Підставою нібито стало звернення депутатів до міської територіальної виборчої комісії про те, щоб сесію перенести. Але як можна приймати це звернення, якщо депутатів ще по суті немає?", — обурився Дмитро Дробот.

До міськради викликали поліцію.

У відділі комунікації поліції Харківської області розповіли, що сесію перенесли на іншу дату відповідно до чинного законодавства і про це є відповідне рішення міської ради.

"Звернення кандидата в депутати було зареєстровано в Єдиному обліку Чугуївського відділу поліції", — повідомили правоохоронці.

За словами обраного депутата, тепер сесія запланована на 15 грудня, і вона вже, швидше за все, відбудеться, оскільки усунена офіційна причина її зриву — президент підписав закон №3651.

"Але у Мінаєвої була особиста причина — мер просто не змогла домовитися з іншими фракціями про формування виконкому, заступників, секретаря і так далі. Зокрема, з "Блоком Кернеса — "Успішний Харків", — зазначив Дробот.

KHARKIV Today зв'язався з мером Чугуєва Галиною Мінаєвою, щоб дізнатися її позицію з цього питання, але вона відмовилася коментувати ситуацію, пославшись на зайнятість.

Нагадаємо, мера Чугуєва Галину Мінаєву переобрали на п'ятий термін.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.