Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області інспектори виявили понад 100 порушників посиленого карантину

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Найбільше порушників зимового локдауну виявили серед тих, хто торгує продовольчими товарами.

З початку посиленого карантину провели майже 500 перевірок.

У зв'язку з введенням локдауну з 8 по 10 січня фахівці провели 481 моніторингову перевірку суб'єктів господарювання, порушення виявили на 110 (22,9%) об'єктах. Щоб усунути їх, надали 110 приписів (пропозицій), на відповідальних осіб склали дев'ять протоколів про порушення санітарних норм і правил. Про це повідомили в ГУ Держспоживслужби в Харківській області.

"Серед перевірених об'єктів торгівлі продовольчими товарами (крім ринків) — 233, порушення виявлені на 91 об'єкті, агропродовольчих ринків — 30 порушень виявлено на шести ринках, закладах громадського харчування — 25 порушень встановлено на одному об'єкті, перукарень і салонів краси —16 порушень виявлено на трьох об'єктах, на інших об'єктах (аптеки, ТРЦ, розважальні заклади тощо) —177 об'єктів, порушення виявлені на дев'яти об'єктах", — розповіли перевіряючі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За порушення зимового локдауну до суду підуть 160 порушників з Харківської області

З початку введення карантину фахівці провели 62 617 перевірок суб'єктів господарювання щодо дотримання карантинних вимог. За результатами перевірок надано 15 975 приписів (пропозицій), оштрафували 1268 відповідальних.

Жителів Харківської області просять утриматися від відвідувань місць потенційного скупчення людей — громадського транспорту, об'єктів громадського харчування, ринків, непродовольчих магазинів і так далі. У Держспоживслужбі радять дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, регулярного мити руки з милом і обробляти антисептиком.

Нагадаємо, за порушення зимового локдауна до суду підуть 160 порушників з Харківської області. Найбільше адміністративних протоколів склали на тих, хто не носив маску.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.