Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області директор приватної компанії привласнив 7,4 мільйона гривень "Укрбургазу", — прокуратура

Керівник фірми діяв у змові з філією бурового управління.

Якщо провину керівника доведуть, йому загрожує від 7 до 12 років ув'язнення.

Керівнику одного із харківських ТОВ повідомили про підозру за фактом розкрадання 7,4 мільйона гривень державних коштів, які виділили на оренду кранів. Про це повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

За версією прокуратури, підприємство здавало техніку в оренду філії бурового управління "Укрбургаз" АТ "Укргазвидобування". Змовившись із керівниками "Укрбургазу", він складав неправдиві акти здачі-приймання робіт, в яких вказували, що техніка надавалася 24 години на добу, хоча насправді це відбувалося в конкретні робочі години.

"Укрбургаз" згодом перерахував на рахунок фірми 7,4 мільйона гривень за послуги, які фактично не надавалися. Далі різницю зловмисники знімали готівкою і ділили між собою.

Директору фірми інкримінують скоєння злочинів, передбачених частинами 3, 4, 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великому і особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Для нього обирають запобіжний захід.

прокуратура

Якщо провину власника фірми доведуть, йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Розслідування триває.

KHARKIV Todayраніше писав про те, що директора фірми підозрюють у привласненні 300 тисяч гривень бюджетних коштів під час реконструкції музичної школи в Харківській області та внесення неправдивої інформації в документацію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.