Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області бюджетникам з кінця серпня не платять зарплату

Причина невиплат — відсутність голови РДА та його заступника, які мають право підпису фінансових документів.

Останню заробітну плату співробітники бюджетних організацій Валківського району отримали в кінці серпня.

У Валківському районі Харківської області співробітники бюджетної сфери не отримували зарплату з кінця серпня 2020 року. Цю інформацію у вівторок, 6 жовтня, KHARKIV Today повідомила голова профспілки вчителів однієї зі шкіл району.

За словами педагога, яка попросила не називати її ім'я та школу, в якій вона працює, останній раз аванс і зарплату люди отримали в серпні. Аванс і зарплату за вересень і аванс за жовтень вчителі і інші бюджетники поки не отримали. Причина — відсутність керівників району.

У Валківської райдержадміністрації KHARKIV Today підтвердили цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихователям дитсадків піднімуть зарплати

"2 вересня розпорядженням президента був звільнений голова адміністрації району, який має право фінансового підпису, який необхідний для виділення грошей на зарплату. До цього часу нам не призначено нового голову. Заступника, який, згідно із законом, є другою людиною, що має це право, у нас не було, тому що ще на початку червня головою були подані документи до Харківської обласної державної адміністрації для його затвердження. Жодної відповіді ми не отримали, голова району працював сам. Допрацював до другого вересня і його звільнили", — розповіли в РДА.

В адміністрації також ходили чутки про те, що в Кабінеті міністрів розглядаються певні кандидатури на посаду голови РДА, але їх затвердження так і не відбулося.

"Знову-таки, за інформацією, яку в телефонному режимі повідомили представники ХОДА, в середу, 7 жовтня, в Кабміні затвердять кандидатуру голови нашої адміністрації. Правда це чи ні, ми не знаємо. Призначити голову обіцяють в п'ятницю, 9 жовтня, або понеділок, 12 жовтня, відповідно", — повідомили в райдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борги із зарплати в Харківській області за півроку зросли майже на 40%

У самій Валківської РДА розглядали варіант надання права фінансового підпису комусь іншому, але безрезультатно. Про те, що це неможливо, сказали і місцеві юристи, і юристи з ХОДА.

"Скільки людей залишилися без зарплат, я не знаю, але це і освіта, і медицина, і культура, і соцзахист, і райрада, і адміністрація. Про які суми йдеться, теж не знаю", — зазначила одна з співробітниць РДА.

KHARKIV Today писав про те, що Президент України Володимир Зеленський звільнив голову Валківської райдержадміністрації Юрія Аксьонова. На своїй посаді він пропрацював трохи більше чотирьох місяців.

На сайті глави держави тоді говорилося, що звільнили голову РДА за поданою ним же заявою. Сам Аксьонов пообіцяв розповісти про причини свого рішення пізніше.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.