Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській міськраді буде новий депутат

Дмитрий Бутенко. Фото: соцсети
Заміна відбулася у фракції "Слуга Народу".

Замість ексголови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера мандат отримав підприємець Дмитро Бутенко.

18 січня депутат Харківської міськради Олексій Кучер ( "Слуга Народу") звернувся до міської виборчої комісії, оскільки його призначили головою Державної регуляторної служби. Олексій Кучер зайняв посаду державної служби категорії "А" і не має права суміщати її зі статусом депутата. Тому він достроково припинив повноваження депутата Харківської міськради. Відповідний документ опублікований на сайті Харківської міськради.

Замість нього визнали обраним депутатом Харківської міськради 34-річного підприємця Дмитра Бутенка, на місцевих виборах його висували кандидатом у депутати від партії "Слуга Народу". У своїх соцмережах Дмитро Бутенко вказує, що він — директор інтернет-магазину побутової техніки AVIC.

Ще до того, як Дмитра Бутенка визнали обраним депутатом, він відмовлявся коментувати отримання мандата і просив почекати до оголошення на сесії міськради.

Новообраний депутат Харківської міськради — друг Романа Катеринчика, останній спочатку розглядався як кандидат в мери Харкова від "Слуги Народу". Під час парламентських виборів в 2019 році Дмитро Бутенко балотувався в нардепи від "Партії Шарія". За даними руху "Чесно", він фінансував передвиборчу кампанію партії, від якої висувався.

Нагадаємо, 14 січня ексголова Харківської ОДА Олексій Кучер приступив до обов'язків голови Державної регуляторної служби. Він говорив, що складе мандат депутата Харківської міськради.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.