Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У харківській лікарні помер хворий на малярію

Харків'янин звернувся до лікарні через десять днів після того, як у нього з'явилися симптоми малярії.

Чоловік їздив до Гвінеї, але там малярією не хворів.

19 грудня в Харкові зареєстрували летальний випадок малярії у чоловіка, який працював в Республіці Екваторіальна Гвінея. Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі. Симптоми хвороби у чоловіка з'явилися 9 грудня: слабкість, головний біль, підвищена температура тіла (до 37,5 градуса). Однак до медиків він звернувся лише через десять днів.

"За медичною допомогою хворий звернувся тільки 19.12.2020 до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і був госпіталізований до міської клінічної лікарні №31, де йому був поставлений діагноз "Малярія". В той же день констатована смерть хворого. Інформацію про проведення індивідуальної хіміопрофілактики з'ясувати не вдалося", — пояснили в лабцентрі.

Співробітники лабцентру провели епідеміологічне розслідування і протиепідемічні заходи вдома у чоловіка.

За інформацією лабцентру, за 2020 рік у Харківській області — це п'ятий випадок малярії. Раніше діагноз був підтверджений у двох студентів і двох безробітних, які прибули з Африки та Індії.

Відзначимо, малярія відноситься до інфекційних хвороб. Вона передається від хворої людини через укуси малярійних комарів. Інфекція поширена в країнах з тропічним кліматом. Симптоми — загальне нездужання, озноб, підвищення температури тіла, порушення роботи різних органів і систем організму.

У лабцентрі просять проходити хіміопрофілактику тих, хто збирається в країни з тропічним і субтропічним кліматом, і нагадують, що щеплень від малярії немає. При симптомах малярії — негайно звертатися до лікаря.

Як писав KHARKIV Today, в травні малярію виявили у 22-річного студента з Індії, який повернувся до Харкова. До медиків він звернувся через тиждень після того, як у нього з'явилися симптоми хвороби.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.