Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У "Харківських тепломережах" розповіли, скільки харків'яни заплатять за лютий

Фото: Константин Чегринский / KHARKIV Today
тарифы
Рахунки за тепло і гарячу воду будуть меншими на 21% і 18% відповідно.

Колишній прем'єр-міністр Олексій Гончарук обіцяв українцям рекордно низькі платіжки за лютий: зниження повинно доходити до 40%. Однак харків'яни заплатять менше лише на 21%.

У березні 2020 року харків'янизаплатять за спожите у лютому тепло більше, ніж за грудень 2019 року, але менше, ніж за січень 2020-го.

За офіційною інформацією КП "ХТМ", за опалення харків'яни, у яких будинок обладнаний приладом обліку тепла, заплатять на 21,02% менше, без лічильника — на 20,79%. Цифри в рахунках за гарячу воду будуть на 18,52% менше (з підключеним рушникосушильником) і на 18,34% менше без нього. Порівнювати треба з платіжками за лютий 2019 року.

Головна причина зменшення цифр в рахунках — зниження вартості природного газу.

"Прийнято рішення про зменшення розміру нарахувань у березні 2020 роки за спожиті в лютому 2020 року теплову енергію та послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води для населення у зв'язку зі зменшенням в лютому 2020 року фактичної вартості поставки природного газу (4737,60 гривні за тисячу кубометрів з ПДВ) у порівнянні з вартістю, врахованої в структурі діючих тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води (7482,61 гривні за тисячу кубом тров з ПДВ), без зміни інших складових тарифів, встановлених відповідними постановами НКРЕКУ ", — відзначили в" ХТМ ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордно низькі: Гончарук розповів, якими будуть платежі за тепло в лютому

"За лютий українці заплатять рекордно низький платіж за всі роки. У нас фактично витрати газу значно менші, ніж у минулі роки. Відповідні цифри є. У лютому газ коштував значно дешевше. Розраховуємо, що газ буде нижче 4000 гривень (за тисячу кубометрів) — менше, ніж в листопаді-січні. Чекатимемо, що підприємства теплокомуненерго зможуть знизити платежі на 40% у порівнянні з лютим 2019 року", — казав тоді Гончарук.

Та очевидно, що в Харкові не буде рекордно низьких платіжок, бо в грудні знижка на тепло для харків'ян становила 23%, а в січні — 14%.

У лютому 2019 року було подорожчання тепла і гарячої води на 18%. Харків'яни платили за опалення 1539,50 гривні за гігакалорію (абоненти з лічильниками) і 39,38 гривні за квадратний метр (без лічильників), за гарячу воду — 93,22 гривні за кубометр (з рушникосушильниками) і 86,32 грн (без рушникосушильників).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.