Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Кабміні поки не вирішили, як будуть вчитися школярі з 1 вересня

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
1 сентября школа школьники. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Поки МОН та МОЗ готують протоколи про безпеку навчання в період пандемії.

У новому навчальному році вчителі продовжать використовувати технології, якими оволоділи під час карантинного навчання. Однак зустрінуть вони своїх учнів особисто чи знову онлайн поки не відомо.

Кабінет міністрів України поки не знає, чи підуть 1 вересня діти в школу, чи продовжать дистанційне навчання. Про це заявила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій в інтерв'ю "РБК-Украина"

"Усередині Кабміну немає такого рішення. Поки адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватися епідемічна ситуація, важко судити. Безумовно, я за те, щоб діти повернулися до школи. Але щоб умови навчання в школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання — це збереження здоров'я учасників навчально-виховного процесу", — зазначила Мандзій.

Вона додала: в новому навчальному році навчання продовжиться з використанням тих інструментів і технологій, які вчителі освоїли в період карантину, але це не означає, що воно буде дистанційним.

"Живого спілкування ніхто не відміняв. У цьому і суть школи. До кінця червня спільно з Міністерством охорони здоров'я готуємо додаткові протоколи, які будуть визначати заходи безпеки в закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня. Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл почнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу — з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоб кожен учитель зрозумів, як оволоділи матеріалом його учні", — пояснила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки.

Як писав KHARKIV Today, 11 березня уряд вирішив ввести карантин по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а з 13 березня оголосили карантин в школах і дитсадках. Потім в країні кілька разів продовжували карантин, останнє рішення Кабмін ухвалив 17 червня — адаптивний карантин продовжено до 31 липня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.