Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У центрі Харкова прихильників Шарія закидали яйцями

На день народження побитого активіста Микити Роженка прийшли не тільки його однопартійці, а й "Нацкорпус".

Акцію прихильників Шарія охороняли 100 поліцейських.

У вівторок, 30 червня, прихильники "Партії Шарія" в Харкові зібралися на площі Конституції, щоб привітати з днем ​​народження координатора партії Микиту Роженка, якого раніше побили невідомі.

Близько 17:30 прихильники блогера Анатолія Шарія встановили намет біля Історичного музею, поруч з яким надували червоні кулі. Їх огородив кордон поліції.

Приблизно в цей час до місця акції прибули представники "Нацкорпусу". Вони включили колонки з півнячим кукуріканням і дістали плакати з написом "Петушарій полетів".

Близько 18:30 представники "Нацкорпусу" почали закидати прихильників Шарія яйцями. Всього вони викинули приблизно 10 яєць. В результаті співробітники поліції відвели двох націоналістів в автобус.

Керівник прес-служби Головного управління Національної поліції України Олена Баранник повідомила KHARKIV Today, їх не затримали.

"Зараз вони тільки працюють, встановлюють особу. Дайте час, може, заяви будуть, може, їх десять буде, може — взагалі не буде. Всі обставини будуть з'ясовуватися. Швидше за все, це буде просто профілактична бесіда", — розповіла вона.

Баранник зазначила, що акцію охороняли 100 співробітників поліції. За даними поліції, в ній взяли участь майже 50 осіб.

В кінці акції активісти "Партії Шарія" записали відеозвернення до Микити Роженка, в якому побажали йому "скоріше повернутися в ряди", і пригощали один одного святковим тортом.

авма
Прихильники "Партії Шарія" записують поздоровлення Микиті Роженку

KHARKIV Today раніше писав про те, що у Зеленського просять захистити людей Шарія в Харкові.

Нагадаємо, вночі 25 червня на Микиту Роженка напали невідомі, він опинився у відділенні нейрохірургії харківської "швидкої". Слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.