Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Турецька компанія хоче будувати дорогу через "Барабашово"

Строительство дороги через "Барабашово": полет над рынком. Фото: KHARKIV Today
Турецький консорціум Maykol запропонував побудувати понад 760 метрів дороги від вулиці Мойсеївської до метромосту за найменшу суму — 96 мільйонів 154 тисячі гривень.

Турецький консорціум Maykol запропонував побудувати понад 760 метрів дороги від вулиці Мойсеївської  до метромосту за найменшу суму — 96 мільйонів 154 тисячі гривень.

Побудувати першу ділянку проїжджої частини через "Барабашово" хочуть чотири фірми, але з очікуваної вартості робіт 98 мільйонів 355 тисяч гривень більше за інших поступився "Блек Сі Консорціум". Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

За даними ХАЦ, консорціум заснували в кінці квітня цього року, володіє ним київська фірма "Блек Сі Констракшн" і турецька консорціум Maykol. Кінцеві бенефіціари — п'ять громадян Туреччини.

Нагадаємо, 762,18 метра дороги з шириною проїжджої частини 15 метрів і спільною велосипедно-пішохідною доріжкою в 4 метри побудують на ділянці від вулиці Мойсеївської до метромосту.

За даними у відкритих джерелах, Maykol навесні 2018 року підписав договір про співпрацю з російським фондом прямих інвестицій про будівництво доріг. Тоді це стало відомо на зустрічі президентів Туреччини і Росії Реджепа Ердогана і Путіна.

Згідно з планом, дорога через "Барабашово" буде шестисмуговою, протяжністю в 2,2 кілометра, з'єднає вулиці Академіка Павлова і Мойсеївську недалеко від її перетину з вулицею Шевченка. За словами мера Геннадія Кернеса, дорогу планують з двох боків огородити забором за прикладом нової пробивки через Лісопарк. Тут же обіцяють обладнати велодоріжку. За попередніми підрахунками, будівництво траси обійдеться в 250-270 мільйонів гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.