Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Тріски полетять: в Харкові хочуть вирубати і обрізати майже 3000 дерев

Всього оброблять 2 709 дерев.

У місті знесуть і обріжуть 2 709 дерев до кінця грудня 2020 року.

Департамент житлового господарства Харківської міської ради планує знести і обрізати 2 709 дерев за 9 951 382 гривні. Це стало відомо з документів тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, із загальної кількості дерев 1 798 підлягають знесенню, 911 — обрізці. Зносити будуть сухостійні, аварійні і фаутні дерева (з пороком) діаметром стовбура від 20 до 80 сантиметрів. Омолоджувати за допомогою обрізки будуть листяні породи дерев діаметром стовбура від 20 до 60 сантиметрів.

Де будуть зносити і обрізати дерева — поки не відомо. У департаменті зазначили, що адреси нададуть підряднику при укладенні договору.

У документації департамент зазначив, що в разі пошкодження робочими підземної комунікації, елементів благоустрою або будинків під час знесення та обрізки дерев фірма повинна буде самостійно усунути це.

Як писав KHARKIV Today, в 2019 році в Харкові витратили майже 8 мільйонів гривень на знесення дерев. Комунальники вивезли 4 150 кубічних метрів деревини.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.