Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Треті в Україні: борги жителів Харківської області за комуналку трохи зменшилися

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Жителі нашого регіону заборгували більше чотирьох мільярдів гривень.

Крім Харківської області, в антилідерах по оплаті комунальних послуг Київ і Дніпропетровська область.

Сума заборгованості жителів Харківської області за комунальні послуги — 4,6 мільярда гривень. Більше заборгували тільки споживачі послуг ЖКГ в Дніпропетровській області (5,2 мільярда гривень) і Києві (6,1 мільярда гривень). Але за останні три місяці борг дещо зменшився. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад і територій

За даними Міністерства, загальна заборгованість за комунальні послуги по країні зменшилася.

"За I півріччя 2020 року рівень розрахунків населення за комунальні послуги без урахування газу і світла становив 100%. За централізоване опалення та гарячу воду на рівні 108,1%, за водопостачання і водовідведення, утримання будинків і прибудинкових територій та вивезення відходів — 88- 92%. Що важливо, споживачі платять не тільки нараховані суми, а й погашають борги — з початку року заборгованість населення за комунальні послуги зменшилась більш ніж на 900 мільйонів гривень", — уточнила заступник міністра розвитку громад і територій Наталія Хоцянівська.

За її словами, загальна заборгованість населення за комунальні послуги на 1 липня склала 29,6 мільярда гривень, що на 901,4 мільйона гривень менше, ніж на початок 2020 року. Зокрема, борг за централізоване опалення та гарячу воду становить 18 мільярдів гривень, водопостачання і водовідведення — 5,5 мільярда гривень, утримання будинків і прибудинкової території — 5 мільярдів гривень, вивезення побутових відходів —1 мільярд гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціна на газ для українців в серпні зросте

Нагадаємо, станом на квітень борг жителів Харківської області за послуги ЖКГ складав 4 мільярди 817 мільйонів гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.