Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Терехова просять зібрати позачергову сесію, щоб визнати смерть Кернеса

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Депутатка міськради направила звернення Ігорю Терехову.

Ухвалення факту смерті мера Харківською міською радою потрібно для того, щоб Верховна Рада змогла розглянути питання про призначення виборів в Харкові.

Депутатка Харківської міської ради Аліна Мустафаєва ( "Слуга Народу") направила секретарю міськради Ігорю Терехову депутатське звернення з вимогою зібрати позачергову сесію, щоб виконати вимогу законодавства — взяти до відома факт смерті Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Після цього Верховна Рада зможе розглянути питання про призначення виборів в Харкові.

У зверненні Мустафаєва вказує, що Геннадія Кернеса визнали мером Харкова, 17 грудня на сайті міськради повідомили про його смерть, 31 грудня Терехов спрямував до Верховної Ради клопотання про призначення виборів в Харкові, однак без супровідних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат запропонував зателефонувати Ігорю Терехову за свідоцтво про смерть Геннадія Кернеса

"Порушуючи п. 1 ч. 11 ст. 79 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" Харківською міською радою не було прийнято рішення про взяття до відома факту смерті Харківського міського голови Кернеса Г.А. та, відповідно, вами (прим. — Ігорем Тереховим) не було направлено копії такого рішення, а також копії свідоцтва про смерть голови, завіреної печаткою Харківської міської ради", — сказано в зверненні.

Крім проведення позачергової сесії, депутат вимагає пояснити, чому при направленні клопотання до Верховної Ради про призначення позачергових виборів у Харкові не врахували вимог законодавства, а також відправити за підсумками сесії необхідні документи до Ради, яких не вистачало.

сессия
сессия
Документ: Аліна Мустафаєва

Як писав KHARKIV Today, профільний комітет Верховної Ради розглядав питання про призначення виборів мера Харкова 27 січня. Однак дійшов висновку, що не може передати питання Верховній Раді, оскільки не отримав дві копії документів — свідоцтва про смерть мера Геннадія Кернеса і рішення Харківської міськради про визнання мера померлим.

Нагадаємо, 9 грудня на першій сесії міськради нового скликання Геннадія Кернеса заочно визнали мером Харкова. 16 грудня Кернес помер. Після його смерті секретар Харківської міськради Ігор Терехов пообіцяв звернутися 31 грудня до Верховної Ради про призначення виборів мера Харкова.

20 січня до профільного комітету Верховної Ради надійшов лист-подання Терехова про призначення виборів мера Харкова. Однак пізніше стало відомо, що супровідні документи  відсутні — копія свідоцтва про смерть мера і рішення Харківської міськради про взяття до відома факту смерті.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.