Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Тепло в Первомайському буде: "Харківгазу" пообіцяли віддати мільйонний борг

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Борг обіцяють погасити в січні 2021 року.

З 12 котелень в Первомайському (Харківська область) працюють три, завтра включать інші.

5 листопада Первомайська міськрада і "Харківгаз" домовилися про запуск всіх котелень в місті. Повністю підключити місто Первомайський до опалення планують завтра до вечора. Про це повідомив KHARKIV Today перший заступник Первомайського міського голови  Антон Орєхов.

"Була досить конструктивна нараду, прийшли до спільного знаменника. Сьогодні запущені ще дві котельні. Завтра плануємо всі інші. Якщо ніяких форс-мажорів не виникне, то, я сподіваюся, завтра до вечора все місто буде з теплом", — сказав Орєхов.

Домовитися змогли завдяки графіку погашення заборгованості. Розрахуватися з усім боргом планують в січні 2021 року.

"Трохи підкоригували графік погашення, виходячи з планових надходжень на рахунок "Тепломереж". Ми будемо намагатися дотримуватися цього графіка, якщо не буде якихось непередбачуваних відхилень. Думаю, що вийдемо з заборгованості в січні наступного року", — зазначив перший заступник міського голови.

Відзначимо, всього в Первомайському — 12 котелень. Позавчора, 3 листопада, в роботу включили одну котельню. Вона опалює 25 будинків, дві школи та один дитсадок. Наступного дня повинні були продовжити підключення опалення, однак призупинили процес. Сьогодні, 5 листопада, роботи по запуску продовжили.

"Почався процес у другій половині дня, тому встигли тільки дві. Завтра продовжимо. Ці дві котельні опалюють близько 50 будинків, два дитячих садки і дві школи. Ми запустили практично 70% соціальної сфери і майже половину будинків житлових", — сказав Орєхов.

Як писав KHARKIV Today, в Первомайському досі не стартував опалювальний сезон через мільйонний борг за газ.

У Первомайському борг перед "Харківгазом" за розподіл газу становить шість мільйонів гривень. З них 3,4 мільйона гривень вже погасили. З кожним наступним місяцем борг буде збільшуватись на 1,1 мільйона гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.