Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Театри Харкова просять дозволити їм працювати в "червоній" зоні

Тільки в Харківській, Сумській і Полтавській областях через карантин змушені простоювати 50 приватних і десять державних театрів.

У артистів немає грошей навіть на оплату комуналки в будівлях театрів.

У "червоній" епідеміологічній зоні, куди перейшов Харків з 19 жовтня, заборонені розважальні та культурні заходи. У зв'язку з цим актори недержавних театрів не мають можливості працювати. Як розповів KHARKIV Today директор Будинку актора імені Леся Сердюка, заслужений артист України Ігор Арнаутов, в ситуації, що склалася, у артистів просто немає коштів для існування.

У зв'язку з цим на сторінці артиста в Facebook оприлюднили відеозвернення декількох харківських недержавних театрів до органів влади, в якому вони просять дозволити їм відновити роботу. Серед них — представники "Театру 19", "Нової сцени", "Ланжерона", "Харківського театру для дорослих" і інші.

"Ми нікому претензій не пред'являли і вимог не висували. У нас єдине прохання — допомогти нам в цій ситуації, тому що ми живі люди. Ми хочемо працювати, у нас сім'ї, у нас діти, нам треба оплачувати комунальні послуги і взагалі щось їсти. Без грошей поки не видають нічог ", — зазначив Ігор Арнаутов.

За його словами, працівники театрів зверталися до Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. Чиновники занепокоєні ситуацією як з приватними, так і з державними театрами, які змушені простоювати. Але кажуть: немає механізму, за допомогою якого держава могла б надати якусь допомогу.

"Потрібно розуміти ситуацію: скоро включиться опалення, а у нас стоять порожні будівлі. За опалення потрібно платити. І де взяти ці гроші? Причому гроші чималі. Якщо раніше театри заробляли, то зараз як оплачувати хоча б ту ж комуналку?", — питає Арнаутов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучер вважає, що Харків повторює італійський сценарій з коронавірусом

Артист розповідає, що тільки в Харківській, Полтавській та Сумській областях заручниками ситуації стали десять державних і близько 50 недержавних театрів.

"Всі театри не працюють. Хоча ми дотримувалися всіх санітарних правил. Ми без претензії, але в метро люди теж їздять, не дотримуючись соціальної дистанції, літаки літають, дитячі садки працюють. А ми? Нам теж хочеться жити. Настрій огидний. Який може бути настрій, коли на вході в зиму, в опалювальний сезон, у нас немає коштів на життя? Професію міняти? Мало хто до цього готовий", — резюмував Арнаутов.

KHARKIV Today раніше писав про те, які розважальні та культурні заклади закрилися, а які – ні

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.